Απο 1-9 Απριλίου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ
9ήμερη 1-9/4

Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου…

ΕΠΙΠΕΛΟΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΑΣΧΑ 2018

11ήμερη 30/3 – 9 /4/18: Ιεροσόλυμα
7ήμερη 3-9/4/18 : Iεροσόλυμα
7ήμερη 4-10/4/18: Ιεροσόλυμα
6ήμερη 5-10/4/18: Ιεροσόλυμα
5ήμερη 5-9/4/18: Ιεροσόλυμα
5ήμερη 6-10/4/18: Ιεροσόλυμα

1η Ημέρα Κυριακή 01/04/18 :

ΑΘΗΝΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 14:00μ.μ., όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 16:30μ.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μ. Δευτέρα 02/04/18:

ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Σινά. Το μεσημέρι άφιξη στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, όπου θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Τακτοποίηση στους ξενώνες, δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

3η Ημέρα Μ. Τρίτη 03/04/18:

ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ, μέσω συνόρων Αιγύπτου-Ισραήλ, με ενδιάμεσες στάσεις στην κοσμοπολίτικη πόλη του Εϊλάτ και στη Νεκρά Θάλασσα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Ιερουσαλήμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, διανυκτέρευση

4η Ημέρα Μ. Τετάρτη 04/04/18:

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος), το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Έπειτα θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων και τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το Πραιτώριο, την Ιερή Αποκαθήλωση, το Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Μ. Πέμπτη 05/04/18:

ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ι.Ν. Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για την Ιεριχώ όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους. Προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών.

6η Ημέρα Μ. Παρασκευή 06/04/18 :

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«τα Άγια Πάθη του Κυρίου»
(Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

7η Ημέρα Μ. Σάββατο 07/04/18:

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου»

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

8η Ημέρα Κυριακή 08/04/18 :

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Γεννήσεως όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετική μετάβαση με ταξί) και το χωριό των Ποιμένων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Δευτέρα 09/04/18:

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατήριων πτήση για Αθήνα στις 05:30π.μ. Άφιξη στην Αθήνα 07:30π.μ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • 7πρωινά ,8 γεύματα (πατροπαράδοτη μαγειρίτσα)
 • Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως &
  Επαναπατρισμού)
 • Συνοδός – Ξεναγός
 • Φιλοδωρήματα

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

990€, ανά άτομο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Φόροι αεροδρομίων/ Συνόρων, 180 ευρώ
Πτήσεις
A3924 01/4/18 ATH-TLV 16:30-18:30
A3929 09/4/18 TLV-ATH 05:30- 07:30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου(λήξη μετά τις 01/10/18)
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
3) Μία φωτογραφία έγχρωμη διαστάσεως 5Χ6εκατοστά


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ