3-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Βουδαπέστη- Αυστρία
5 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Η Βουδαπέστη είναι πρωτεύουσα  της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους. Η πόλη χαρακτηρίζεται από τοπογραφικές αντιθέσεις: η Βούδα είναι κτισμένη στους λόφους στη δυτική όχθη, ενώ η σημαντικά μεγαλύτερη Πέστη εκτείνεται σε μια επίπεδη αμμώδη έκταση στην απέναντι όχθη. Χαρακτιρίζεται και ως η βασίλισσα των ιαματικών πηγών.

1η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 03/07/18

ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, όπου μετά το έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για το Μαργαριτάρι της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη 04/07/18

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα επισκεφτούμε την μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κατευθυνθούμε κατά μήκους του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πλευρά της Βούδας να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα δημόσια Λουτρά της πόλης. Γεύμα. Τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellert στο ομώνυμο ξενοδοχείο στην πλευρά της Βούδας. Στη συνεχεία προτείνουμε να περάσετε απέναντι και να επισκεφθείτε τη Σκεπαστή Αγορά η οποία αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των Ουγγαρέζων. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, πάπρικα για το γκούλας, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά με ιδιαίτερο το κόκκινο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία (προαιρετική) νυχτερινή βόλτα με την κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε την πόλη φωταγωγημένη και βέβαια δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Πέμπτη 05/07/18

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕΝΤΕΝΤΡΕ- ΕΣΤΕΓΚΡΟΜ-ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή για να γνωρίσουμε τον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας και τα πανέμορφα χώρια κατά μήκος του Δούναβη. Θα περάσουμε απο το μικρό και παραδοσιακό χωριό Szentendre ( Αγ. Ανδρεα), γνωστό και σαν χωριό των κάλων τεχνών. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης, την Ορθόδοξη εκκλησιά του 1752 χρισμένη απο τον αρχιτέκτονα Mayerhoffer και χρόνος ελεύθερος για τις αγορές σας, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες, και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνεχεία θα ανηφορίσουμε για το Visegrád ( παλιό διατηρητέο μεσαιωνικό κάστρο και την υπεροχή θέα.). Συνεχίζουμε για το Εστεργκομ, την παλιά Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή 06/07/18

ΒΙΕΝΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό, (προαιρετική) εκδρομή στη Βιέννη με ξενάγηση της πόλης του Στράους και της μουσικής. Θα ξεκινήσουμε από την περίφημη κρατική όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, το θέατρο της πόλης, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ , τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου.  Ελεύθερος χρόνος, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Σάββατο 07/07/18

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Βουδαπέστη – Αθήνα)                  

 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Mercury Corona ή παρόμοιο
 • 4 Πρωινά σε μπουφέ
 • 3 γεύματα σε εστιατόριο
 • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Συνοδός – ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

5 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) Για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 15 μέρες προ της αναχωρήσεως.


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.