12-19 Ιουνίου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ
8 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ιερουσαλήμ
Με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο

Απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Τρίτη 12/06/18

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος όπου μετά το έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 07:30μ.μ.. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου στην Βασιλική της Βηθλεέμ, θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετικό) προσκύνημα με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τετάρτη 13/06/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα , επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου ), το Όρος των Ελαιών και την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Πέμπτη 14/06/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ

«Εορτή των Βαΐων»

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το όρος Σινά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην κοσμοπολίτικη πόλη Eilat (στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου), όπου βρίσκεται το περίφημο ενυδρείο (προαιρετικό). Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

4η Ημέρα Παρασκευή 15/06/18

ΣΙΝΑ -ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη κατά τις απογευματινές ώρες, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

5η Ημέρα Σάββατο 16/06/18

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και το Σαραντάριο Όρος. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό και θα αναχωρήσουμε για την Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ, για όσους επιθυμούν, θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Κυριακή 17/06/18

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη για προσκύνημα και αγορές και προσκύνημα σε διάφορα μοναστήρια. Έπειτα θα επισκεφθούμε στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στην Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και στο Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 18/06/18

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, τη Κανά (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον), την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου) και την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Τρίτη 19/06/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρχει χρόνος για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 20:00μ.μ. Άφιξη στις 22:00μ.μ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο στη Βηθμεέμ
  • Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως & επαναπατρισμού)
  • Συνοδός – Ξεναγός
  • Φιλοδωρήματα

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 740 ευρώ

Τιμή συμμετοχής

730€, ανά άτομο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Εκδρομή στο Σινά
  • 150€, φόροι αεροδρομίων
Πτήσεις
AZ823  12/6/18 ATH-TLV 07:30-09:25
AZ822 19/6/18 TLV-ATH 20:00- 22:00

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου 
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 μέρες προ της αναχωρήσεως.


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.