22-28 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΟΡΤΗ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Σάββατο 22/9/18

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου κατά την διαδρομή μας θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδα. Έπειτα θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση. Το βράδυ 23:30μ.μ. θα συμμετάσχουμε σε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

2η Ημέρα Κυριακή 23/9/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Έπειτα θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτόριο. Ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς

θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Δευτέρα 24/9/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Αγιασμός στον Ιορδάνη Ποταμό. Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Τρίτη 25/9/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να προσκυνήσουμε το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τετάρτη 26/9/18

ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, θα ακολουθήσει προσκύνημα με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετικό) και στο χωριό των Ποιμένων, την (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων). Το απόγευμα θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία του Εσπερινού επί την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Πέμπτη 27/9/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

(Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού)

Το πρωί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως επί την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές, καθώς και επίσκεψη στις Ιερές Μονές εντός της πόλεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Παρασκευή 28/9/18

ΤΙΒΕΡΙΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Παλαιά Ιόππη (Γιάφα) και πανοραμικός γύρος της πόλεως του Τελ Αβίβ. Στις 19:55μ.μ. πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

680 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

> Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στην περιοχή της Βηθλεέμ

> Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως

> Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

> Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

> Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

> Φόροι αεροδρομίων,

> Ασφάλεια αστικής ευθύνης

> Ταξιδιωτική τσάντα

> Συνοδός-ξεναγός

> Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

>  Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

>  Φόροι αεροδρομίων, 150 ευρώ

>Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Πτήσεις
ΑZ823 22/9/18 ATH-TLV 06:20-08:15
ΑZ822 28/9/18 TLV-ATH 19:55-22:05

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.