22-30 Αυγούστου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ
9 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ιερουσαλήμ
Με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο

Απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Τετάρτη 22/8/18

ΑΘΗΝΑ - TEΛ AΒΙΒ –ΣΙΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20π.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Σινά. Άφιξη το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

2η Ημέρα Πέμπτη 23/8/17

ΣΙΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Παρασκευή 24/8/18

ΣΙΝΑ –ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη κατά τις απογευματινές ώρες, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Σάββατο 25/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (κατάβαση εικόνας)

Νωρίς το πρωί στις 04:30π.μ. μετάβαση στο Μετόχι της Γεθσημανής επί της Αγίας Αυλής, από όπου θα συμμετάσχουμε στην κατάβαση της Εικόνας του Σώματος της Παναγίας στον Τάφο στη Γεθσημανή. Αφού προσκυνήσουμε το Θεομητορικό μνήμα, θα δούμε τον τόπο της προδοσίας και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

5η Ημέρα Κυριακή 26/8/18

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό

6η Ημέρα Δευτέρα 27/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εγκώμια)

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου), την Ιερά Μόνη του Τιμίου Σταυρού, τον Ναό του Αγίου Συμεών του Θεοδώχου (όπου και ο τάφος του), την Ορεινή γενέτειρα του Ιωάννου ,τον Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και το Όρος των Ελαιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

7η Ημέρα Τρίτη 28/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου )-ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Τετάρτη 29/8/18

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9 Ημέρα Πέμπτη 30/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Ελεύθερη μέρα)- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αγορές στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, καθώς και περιήγηση σε διάφορα μοναστήρια όπως την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς, την Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας κ.α. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ. Άφιξη στις 22:05μ.μ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Tel Aviv – Αθήνα)

> Διαμονή σε ξενοδοχείοo Α΄ κατηγορίας στα Ιεροσόλυμα

> 8 Πρωινά και 8 γεύματα (μπουφέ)

> Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

> Φόροι αεροδρομίων/ Συνόρων

> Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

> Ταξιδιωτική τσάντα

> Ασφάλεια αστικής ευθύνης

> Συνοδός – ξεναγός

> Ta φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται μέσα στην τιμή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

>Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

>Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους

>  260€, φόροι αεροδρομίων

Τιμή συμμετοχής

790€, ανά άτομο
Πτήσεις
AZ823  22/08/18 ATH-TLV 06:20-08:15
AZ822 30/08/18 TLV-ATH 19:20- 21:30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 20 μέρες προ της αναχωρήσεως.


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.