17-28 Αυγούστου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ
12ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ & ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου…

1η Ημέρα Παρασκευή 17/8/18

ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα και εν συνεχεία για Τελ Αβίβ στις 16:30 μ.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο 18/8/18

ΒΗΘΛΕΕΜ -ΘΑΒΩΡ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Έπειτα, θα επισκεφθούμε τον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός, την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ

3η Ημέρα Κυριακή 19/8/18

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο, ολιγόωρη ξεκούραση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων), το χωριό των Ποιμένων τέλος θα επισκεφτούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας , καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

4η Ημέρα Δευτέρα 20/08/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), την Μόνη του Τιμίου Σταυρού, τον Ναό του Αγίου Συμεών του Θεοδώχου (όπου και ο τάφος του), την Ορεινή γενέτειρα του Ιωάννου και τον Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών).. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τρίτη 21/08/18

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σαμάρεια (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, την Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τετάρτη 22/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σινά, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

7η Ημέρα Πέμπτη 23/8/18

ΣΙΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Παρασκευή 24/8/18

ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα μέσω των συνόρων Αιγύπτου – Ισραήλ. Άφιξη το απόγευμα στη Βηθλεέμ , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Σάββατο 25/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (κατάβαση εικόνας)

Νωρίς το πρωί στις 04:30π.μ. μετάβαση στο Μετόχι της Γεθσημανής επί της Αγίας Αυλής, από όπου θα συμμετάσχουμε στην κατάβαση της Εικόνας του Σώματος της Παναγίας στον Τάφο στη Γεθσημανή. Αφού προσκυνήσουμε το Θεομητορικό μνήμα, θα δούμε τον τόπο της προδοσίας και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό, παραλαβή των αποσκευών και στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η Ημέρα Κυριακή 26/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Ελεύθερη μέρα)

Μετά το πρωινό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αγορές στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, καθώς και περιήγηση σε διάφορα μοναστήρια όπως την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς, την Ι.Μ. Παναγίας Σαϊδανάγιας κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

11η Ημέρα Δευτέρα 27/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εγκώμια)

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στη Γεθσημανή και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η Ημέρα Τρίτη 28/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου)-ΑΘΗΝΑ

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:30 μ.μ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τel Aviv – Αθήνα

> Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην περιοχή της Βηθλεέμ και της Ιερουσαλήμ.

> Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ)

> Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

> Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

> Φόροι Αεροδρομίου/ Φόροι Συνόρων

> Ασφάλεια αστικής ευθύνης

> Συνοδός – ξεναγός

> Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικά
Πτήσεις
A3924 17/08/18 ATH-TLV 16:30-18:30
A3929 28/08/18 TLV-ATH 19:30- 21:30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου(λήξη μετά τις 01/10/18)
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ