23-29 Αυγούστου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
7 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Πέμπτη 23/8/18

ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 16.30 μ.μ.. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Παρασκευή 24/8/18

IΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων όπου θα επισκεφθούμε τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει και λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο, το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγο και το Όρος των Ελαιών .Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σάββατο 25/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΙΕΡΙΧΩ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Κατάβαση εικόνας)

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα ακολουθήσουμε την πομπή της μεταφοράς του «Σώματος» της Παναγίας από το μετόχι της Γεσθημανής στον Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε, την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, την Ιεριχώ όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και τον Ιορδάνη πόταμο, όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Κυριακή 26/8/18 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Δευτέρα 27/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εγκώμια)

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στη Γεθσημανή. Έπειτα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές, καθώς και περιήγηση σε διάφορα μοναστήρια όπως η Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς κ.α. Κατά την επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και τον Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τρίτη 28/8/18 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα δούμε τον τόπο της προδοσίας και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό, Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Τετάρτη 29/8/18 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές, καθώς και περιήγηση σε διάφορα μοναστήρια εντός της Παλιάς Πόλεως. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:20 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 21:20 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

790 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τel Aviv – Αθήνα

> Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας στα Ιεροσόλυμα Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ)

> Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

> Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

> Φόροι Αεροδρομίου και συνόρων

> Ασφάλεια αστικής ευθύνης

> Συνοδός – ξεναγός

> Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων, 160 ευρώ
Πτήσεις
Α3924 23/08/18 ATH-TLV 16:30-18:30
A3925 29/08/18 TLV-ATH 19:50-22:00

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.