17-28 Αυγούστου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ-ΚΥΠΡΟ
12ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ- ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου…

1η Ημέρα Παρασκευή 17/8/18

ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα και εν συνεχεία για Τελ Αβίβ στις 16:30 μ.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο 18/8/18

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ -ΘΑΒΩΡ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Έπειτα, θα επισκεφθούμε τον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός, την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ

3η Ημέρα Κυριακή 19/8/18

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο, ολιγόωρη ξεκούραση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων), το χωριό των Ποιμένων τέλος θα επισκεφτούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας , καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

4η Ημέρα Δευτέρα 20/08/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σινά, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

5η Ημέρα Τρίτη 21/08/18

ΣΙΝΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα μέσω των συνόρων Αιγύπτου – Ισραήλ. Άφιξη το απόγευμα στη Βηθλεέμ , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τετάρτη 22/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), την Μόνη του Τιμίου Σταυρού, τον Ναό του Αγίου Συμεών του Θεοδώχου (όπου και ο τάφος του), την Ορεινή γενέτειρα του Ιωάννου και τον Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών).. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Πέμπτη 23/8/18

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σαμάρεια (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, την Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Παρασκευή 24/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αγορές στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, καθώς και περιήγηση σε διάφορα μοναστήρια όπως την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς, την Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας κ.α. Το απόγευμα τακτοποίηση στο στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Σάββατο 25/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (κατάβαση εικόνας)

Νωρίς το πρωί στις 04:30π.μ. μετάβαση στο Μετόχι της Γεθσημανής επί της Αγίας Αυλής, από όπου θα συμμετάσχουμε στην κατάβαση της Εικόνας του Σώματος της Παναγίας στον Τάφο στη Γεθσημανή. Αφού προσκυνήσουμε το Θεομητορικό μνήμα, θα δούμε τον τόπο της προδοσίας και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό, παραλαβή των αποσκευών και στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η Ημέρα Κυριακή 26/8/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Κύπρο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Λάρνακα.. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, Ελεύθερος χρόνος διανυκτέρευση.

11η Ημέρα Δευτέρα 27/8/18

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΤΡΟΟΔΟΣ

Το πρωί αναχώρηση για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κύκκου που είναι το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1100 μ.Χ. και αφιερώθηκε στην Παναγία. Κατέχει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Στο Θρονί που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα δυτικά του Μοναστηριού βρίσκεται ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ που ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και δόκιμος της μονής στα νεανικά του χρόνια. Αξιοθαύμαστο στην αυλή του Μοναστηριού είναι το Μουσείο του Κύκκου που διαθέτει αξιολογότατες συλλογές εκκλησιαστικών και αρχαιολογικών αντικειμένων. Επιστρέφοντας στη Λεμεσό θα περάσουμε από την Ιερά Μονή Τρικουκκιάς και την Ιερά Μονή Τροοδίτισσης του 13ου αιώνα αφιερωμένη στην Παναγία και που η εικόνα της μεταφέρθηκε από τη Μικρά Ασία. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

12η Ημέρα Τρίτη 28/8/18

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία η οποία στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Λήδρα και έγινε πρωτεύουσα του νησιού από την ύστερη βυζαντινή εποχή (11αι.). Οι Λουζινιανοί την μετέτρεψαν σε μια μεγαλοπρεπή πόλη με βασιλικά ανάκτορα και 50 τόσες εκκλησίες. Η Λευκωσία του σήμερα συνδυάζει το ιστορικό παρελθόν με τη ζωηρή κίνηση μιας σύγχρονης πόλης. Θα δούμε το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, τα Ενετικά τείχη, την πράσινη γραμμή, το αρχαιολογικό και το μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Ηρακλειδίου και Μαχαιρά καθώς επίσης και το κρησφύγετο του Γρηγ. Αυξεντίου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα. Άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τel Aviv – Λάρνακα -Αθήνα

> Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην περιοχή της Βηθλεέμ και της Ιερουσαλήμ( 6 Βηθλεέμ, 2 Ιεροσόλυμα, 1 Σινά)

> Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Λευκωσία

> 11 πρωινά και 11 γεύματα ημερησίως (μπουφέ)

> Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

> Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

> Φόροι Αεροδρομίου/ Φόροι Συνόρων

> Ασφάλεια αστικής ευθύνης

> Συνοδός – ξεναγός

> Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικά

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου(λήξη μετά τις 01/10/18)
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ