10-16 Οκτωβρίου 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Tετάρτη 10/10/18

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στo προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Κατά την διαδρομή μας για το ξενοδοχείο, θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Πέμπτη 11/10/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου έγινε η κοίμηση της Θεοτόκου), την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου μας).

Έπειτα θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτόριο. Ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση.

3η Ημέρα Παρασκευή 12/10/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου και προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Το μεσημέρι Αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας, στον Ιορδάνη Ποταμό. Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, θα περάσουμε από τη Νεκρά θάλασσα. Το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Σάββατο 13/10/18

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, θα ακολουθήσει προσκύνημα με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετικό) και στο χωριό των Ποιμένων, την (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων). Έπειτα θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Κυριακή 14/10/18

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ 23:30μ.μ. θα συμμετάσχουμε σε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

6η Ημέρα Δευτέρα 15/10/18

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Ελεύθερη Μέρα)

Μετά το πρωινό επίσκεψη στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα προσκυνήσουμε τις Ιερές Μονές (Παναγίας Σαιδανάγιας, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Μονή Μεγάλης Παναγίας κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Τρίτη 16/10/18

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το αεροδρόμιο, καθοδόν θα δούμε την Παλαιά Ιόππη (Γιάφα) και θα κάνουμε πανοραμικό γύρο της πόλεως του Τελ Αβίβ. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:55μ.μ. Άφιξη στις 22.05μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

540 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

>Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ- Αθήνα

>5 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα

>5 Πρωινά και 5 γεύματα (μπουφέ)

>Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

>Φόροι αεροδρομίων

>Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

>Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

>Ταξιδιωτική τσάντα

>Ασφάλεια αστικής ευθύνης

>Συνοδός – ξεναγός

>Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

>Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

>Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

>Φόροι αεροδρομίων, 150 ευρώ

Πτήσεις
ΑZ823 10/10/18 ATH-TLV 06.20-08.20
AZ822 16/10/18 TLV-ATH 19.50 – 22.05

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.