4-11 Ιανουαρίου 2019

8 ήμερο προσκύνημα Χριστουγέννων
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ & Στην αρχαία Ελληνική πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Παρασκευή 04/01/19

ΑΘΗΝΑ- TEΛ ABIB – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος στις 05:00π.μ., όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20π.μ.  Άφιξη στις 08:15π.μ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Έπειτα θα επισκεφθούμε τη Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών).  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο 05/01/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού,  την Κανά (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον), την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου) και την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος. Έπειτα, θα επισκεφθούμε τον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Κυριακή 06/01/19

ΙΕΡΙΧΩ (εορτή Χριστουγέννων)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου και θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους και την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου  (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε το Ζακχαίος).  Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου .Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ στις 23:00 μ.μ. θα μεταβούμε στη Βασιλική της Γεννήσεως, όπου θα συμμετάσχουμε στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου μας.  

4η Ημέρα Δεύτερα 07/01/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων στον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, στη Προβατική κολυμβήθρα, στη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και στο Πραιτώριο.  Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Στη  συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (όπου βρίσκεται το Υπερώο, ο Τάφος του Δαυίδ και ο οίκος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου  πραγματοποιήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τρίτη 08/01/19

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΕΤΡΑ - WADI RUM

Μετά το πρωινό, α­να­χώ­ρη­ση γι­α τη γέ­φυ­ρα Ά­λεν­μπι ό­που είναι  τα σύ­νο­ρα Ισραήλ – Ιορδανίας. Με­τά τους α­πα­ραί­τη­τους ε­λέγ­χους θα κα­τευ­θυν­θού­με στην Ιορδανία και αναχώρηση για Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα Σαφάρι με 4×4 στην έρημο Ουάντι Ράμ, που θα μας μαγέψουν οι αντιθέσεις των τοπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τετάρτη 09/01/19

ΠΕΤΡΑ-ΑΜΜΑΝ

Πρωινό και ξενάγηση στην ξακουστή Πέτρα. Ολόκληρη η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στις αρχαιότητες της Πέτρας, της πολιτείας που λάξεψαν στον ροδοκόκκινο βράχο οι Ναβαταίοι. Πάνω σε άλογα ( προαιρετικά ) θα περάσουμε το στενό φαράγγι που θα μας οδηγήσει στην απόκρυφη πολιτεία της Πέτρας για μια εκτενή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Αναχώρηση για το Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Πέμπτη 10/01/19 ΑΜΜΑΝ

ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στη πρωτεύουσα της Ιορδανίας όπου θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό Θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη της Πόλεως. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μαδυβά (προάστιο του Αμμάν) με τα θαυμάσια Μωσαϊκά της. Εκεί βρίσκεται και ο αρχαιότερος ψηφιδωτός χάρτης  με την έξοδο των Εβραίων προς την Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, στο δάπεδο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου.  Ακολουθεί επίσκεψη στο Όρος Νέμπο όπου σύμφωνα με την παράδοση από το σημείο εκείνο ο Θεόπτης Μωυσής είδε για μοναδική φορά στη ζωή του τη Γη της Επαγγελίας. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Παρασκευή 11/01/19

ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Θα γνωρίσουμε σήμερα την πόλη του Αμμάν. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, την Ελληνιστική Ακρόπολη, το Εμπορικό Κέντρο, θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Λαϊκών Παραδόσεων. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 09.25 π.μ. Άφιξη στις 11.50 π.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

930 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Τελ Αβίβ– Αθήνα)
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ
  • 7 Πρωινά και 7 γεύματα
  • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως και επαναπατρισμού)
  • Συνοδός ξεναγός
  • Ταξιδιωτική τσάντα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

>Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

> Φόροι αεροδρομίων, συνόρων (70 ευρώ) και αεροδρομίων 150ευρώ

Πτήσεις
A3 929
4/1/19 ATH-TLV 6:20-8:15
A3 928
11/1/19 AMM-ATH 09:25 – 11:50

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.