Θ Ε Ο Φ Α Ν Ε Ι Α 16-20 Ιανουαρίου 2019

Ε Ο Ρ Τ Η Θ Ε Ο Φ Α Ν Ε Ι Ω N
5 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
16-20 /1 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα 16/01/19 Τετάρτη

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 05:00π.μ., όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20π.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα επισκεφθούμε το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, και την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Τέλος, θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 17/01/19 Πέμπτη

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 18/01/19 Παρασκευή

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- Αγιασμός Στον Ι. Ποταμό- ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία του καθαγιασμού των Υδάτων επί της εορτής των Θεοφανείων. Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, το Σαραντάριο Όρος και την Ι.Μ. του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, την Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 19/01/19 Σάββατο

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εορτή Θεοφανείων)

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για την Εορτή των Θεοφανείων, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Στη συνέχεια ακολουθώντας το δρόμο του μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, στη φυλακή του Απ. Πέτρου και τον οίκο του Ιωακείμ και Άννης. Θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Στη συνέχεια, το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 20/01/19 Κυριακή

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ –ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:50 μ.μ. Άφιξη στις 22:00μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

500 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

>Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ- Αθήνα

>4 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ

>4 Πρωινά και 4 γεύματα (μπουφέ)

>Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

>Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

>Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

>Ταξιδιωτική τσάντα

>Ασφάλεια αστικής ευθύνης

>Συνοδός – ξεναγός

>Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

>Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

>Φόροι αεροδρομίων, 150 ευρώ

Πτήσεις
AZ 823 16/01/2019 ATH-TLV 06:20-08:15
AZ 822 20/01/2019 TLV-ATH 19:55-22:05

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.