13-30 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 13-18/1
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
6 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα 13/01/19 Κυριακή

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στις 05:00π.μ. στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20 π.μ. Άφιξη στις 08:15π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα όπου θα πραγματοποιήσουμε ένα πρώτο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου για την Πρωτοχρονιά και θα συμμετάσχουμε στην κοπή της πίτας.

2η Ημέρα 14/01/19 Δευτέρα

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό, θα συμμετάσχουμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Στη συνέχεια ακολουθώντας το δρόμο του μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, στη φυλακή του Απ. Πέτρου και τον οίκο Ιωακείμ και Άννης. Θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Στη συνέχεια, το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 15/01/19 Τρίτη

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 16/01/19 Τετάρτη

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, θα ακολουθήσει επίσκεψη στον τάφο του Αγίου Λαζάρου (προαιρετικό), και έπειτα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Στην συνέχεια, θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 17/01/19 Πέμπτη

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίων Ανδρών και το Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), την Ιερά Μονή Αναλήψεως, την Ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου (αγρός του κεραμέως). Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα 18/01/19 Παρασκευή

ΙΕΡΙΧΩ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ

Αγιασμός Στον Ι. Ποταμό

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 10:20 π.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 12:20 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

590 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv- Αθήνα)

> Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Βηθλεέμ

> 5 Πρωινά και 5 γεύματα ημερησίως ( μπουφέ )

> Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

> Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

> Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )

> Ταξιδιωτική τσάντα

> Συνοδός – Ξεναγός

> Φόροι Αεροδρομίων

> Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων, 150 ευρώ
Πτήσεις
ΑΖ 823 13/1/19 ATH-TLV 17.00 – 19.00
AΖ 822 30/1/19 TLV-ATH 10.20 – 12.20

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.