ΠΑΣΧΑ 26-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

4ΉΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

26/4/19 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΘΗΝΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Συνάντηση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για την Κυλλήνη. Έπειτα από τις απαραίτητες στάσεις στον Ισθμό και στην Πάτρα, άφιξη στην Κυλλήνη όπου με το ferry boat θα περάσουμε απέναντι στον Πόρο Κεφαλονιάς. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου προστάτη του νησιού, στο χωριό Ομαλά , όπου στην κορυφή της κοιλάδας υπάρχουν 40 πηγάδια .Μέσα στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα βρίσκεται το Άγιο σκήνωμα του Αγίου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 16ο αι. από τον ίδιο , ανακαινίζοντας ένα παλαιότερο αφιερωμένο στην Παναγία. Άφιξη στο ξενοδοχείο . Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο.

27/4/19 Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΣΣΟΣ-ΦΙΣΚΑΡΔΟ-ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ-ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΕΣ-ΣΑΜΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο Φισκάρδο., την πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Κεφαλονιάς. Θα περιηγηθούμε και θα αναχωρήσουμε για το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Οι σταλακτίτες που υπάρχουν μέσα στο σπήλαιο είναι ηλικίας 20.000 χρόνων.

Θα κάνουμε βαρκάδα μέσα στις τυρκουάζ αποχρώσεις της λίμνης. Άλλο ένα σπήλαιο που πρέπει να επισκεφτούμε είναι της Δρογκαράτης. Θεωρείται από τα καλύτερα σπήλαια της Ελλάδας και από τα καταλληλότερα για σπηλαιοθεραπεία. Αναχώρηση για τη Σάμη . Αποτελεί μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού και είναι η μοναδική που αντιστάθηκε στους Ρωμαίους που ήθελαν να την καταλάβουν λόγω της στρατηγικής της θέσης. Εδώ γυρίστηκε η ταινία το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι. Περιήγηση και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

28/4/19 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ- ΛΗΞΟΥΡΙ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει Πασχαλινό γλέντι με χορούς , μουσική και φαγητό. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Ληξούρι. Αποτελεί το πιο γραφικό μέρος του νησιού. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Αργοστόλι. Θα περάσουμε χρόνο εκεί, στις ευρύχωρες πλατείας της πόλης , μπορούμε να επισκεφτούμε το διώροφο αρχοντικό των Τυπάλδων –Ιακωβάτων , το οποίο είναι από τα λίγα αρχοντικά που σώθηκαν από τους σεισμούς του 1953. Στεγάζει την Δημόσια Βιβλιοθήκη ,με βιβλία από τις αρχές του 16 ου αιώνα έως σήμερα , αλλά και έπιπλα, πίνακες, αντικείμενα μεγάλης αξίας της οικογένειας Τυπάλδου- Ιακωβάτου. Επιστροφή στο Αργοστόλι. Διανυκτέρευση.

29/4/19 ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΛΑΠΙΔΙΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΙΔΙΩΤΙΣΣΑ-ΣΚΑΛΑ-ΠΟΡΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέα στο οποίο φυλάσσετε το δεξί πέλμα του Αποστόλου. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το ναό της Παναγίας Φιδιώτισσας. Το όνομα της Μονής προέρχεται από το θαύμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τις 6 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου, όπου εμφανίζονται φιδάκια της Παναγίας. Θα αναχωρήσουμε για τη Σκάλα , θα γευματίσουμε εκεί και ύστερα θα πάμε στον Πόρο όπου θα επιβιβαστούμε στο ferry boat και θα περάσουμε απέναντι στην Κυλλήνη. Έπειτα από τις απαραίτητες στάσεις θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

>Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή το 1/3 του ποσού σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.