Από 24 ως 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΠΑΣΧΑ – ΑΓΙΟ ΦΩΣ 2019
6 ήμερο ευλαβικό προσκύνημα
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Μ.Τετάρτη 24/4/2019

ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 05:00π.μ όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20π.μ. με την Alitalia Airlines. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Γεννήσεως (για να προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου), την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, τον Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μ. Πέμπτη 25/4/2019

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Τελετή νιπτήρος)

Το πρωί Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως , όπου μετά το τέλος της θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, στη Προβατική κολυμβήθρα, στο Πραιτώριο ,στον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, καταλήγοντας στην Πύλη των Λεόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών.

3η Ημέρα Μ. Παρασκευή 26/4/2019

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«τα Άγια Πάθη του Κυρίου» – (Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Το απόγευμα παρακολούθηση της τελετής της Αποκαθηλώσεως και της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανάγιο Τάφο.

4η Ημέρα Μ. Σάββατο 27/4/2019

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

5η Ημέρα Κυριακή του Πάσχα 28/4/2019

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (που πραγματοποιήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου). Στη συνέχεια Αναστάσιμο γεύμα κατά τις μεσημβρινές ώρες και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Δευτέρα 29/4/2019

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ - ΑΘΗΝΑ

Το πρωί αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγ. Γεωργίου Χοτζεβά το Σαραντάριο Όρος, τη Μονή του Προφήτη Ελισσαίου και τη Συκομωρέα,τη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη , τη Νεκρά Θάλασσα. και θακαταλήξουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός. Το απόγευμα αναχώρηση για αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ. Άφιξη στις 22:05 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

930 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

> Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ιερουσαλήμ

> 5 πρωινά,5 γεύματα (πατροπαράδοτη μαγειρίτσα)

> Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

> Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως & επαναπατρισμού)

> Συνοδός – Ξεναγός

> Φιλοδωρήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων, 150 ΕΥΡΩ
Πτήσεις
ΑΖ 898 24/04/19 ATH-TLV 06.20 – 08.20
AΖ 829 29/04/19 TLV-ATH 19.50 – 22.00

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου (λήξη μετά τις 13/10/17)

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 29/03/17

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.