23-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΤΕΩΡΑ- ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΕΚΕΙ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου όμως;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη διπλή γιορτή, καθώς εκτός από Εθνικό, έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα.

Ας δούμε σε αυτό το πρώτο μέρος το Εθνικό σκέλος της μεγάλης αυτής γιορτής του ελληνισμού.

Γιατί γιορτάζεται στις 25 Μαρτίου;

Σύμφωνα με τους λαϊκούς θρύλους η Επανάσταση ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα από την Αγία Λαύρα.

Εκεί, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε κρυφά τη σημαία της Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821, δίνοντας το έναυσμα για τον απελευθερωτικό αγώνα.
Το γεγονός αυτό καταγράφηκε ιστορικά και μάλιστα του δόθηκε έμφαση καθώς συσχέτιζε κατά κάποιον τρόπο την Εκκλησία και τη θρησκευτική παράδοση με την Επανάσταση.

Επίσης, σύμφωνα με μια άποψη η ημερομηνία επιλέχθηκε αφενός λόγω της θρησκευτικής σημασίας της και αφετέρου γιατί πίστευαν ότι την ημέρα εκείνη θα μπορούσαν να κρύψουν την Επανάσταση μέσα στους θρησκευτικούς πανηγυρισμούς.

Έτσι η επέτειος εορτασμού του ιστορικού αυτού γεγονότος καθορίστηκε να γίνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου.

Μη χάσετε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος που αφορά στους θρησκευτικούς εορτασμούς της διπλής αυτής γιορτής.

1η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 23/3

ΑΘΗΝΑ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για την Ελάτη, ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Τρικάλων, γεμάτη έλατα και λίμνες. Θα συνεχίσουμε στο Περτούλι , το όποιο αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χωριά της Θεσσαλίας. Αφού θα περιηγηθούμε στα πέτρινα σοκάκια, θα αναχωρήσουμε για Καλαμπάκα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Ελεύθερη ώρα.

2η Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3

Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΣΥΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑ- Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου, ένα γυναικείο μοναστήρι κτισμένο από τον Πατέρα της Ορθοδοξίας Όσιο Εφραίμ τον Σύρο, μάλιστα είναι και το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο. Θα συνεχίσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Ιδρύθηκε το 1542 , στις παρυφές του Ολύμπου. Κτήτορας της παλιάς μονή είναι ο Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω . Κοντά στο παλιό μοναστήρι σώζεται το Σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος στον Όλυμπο . Την μονή που έχτισε ο Άγιος την αφιέρωσε στην Αγία Τριάδα. Αναχώρηση για το Λιτόχωρο για φαγητό και περιήγηση για να θαυμάσουμε τα πέτρινα σπιτάκια και τα καπετανόσπιτα, τα στενά σοκάκια και τα αιωνόβια πλατάνια στις μικρές πλατείες . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3

ΜΕΤΕΩΡΑ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στα μαγευτικά Μετέωρα. Αποτελεί ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους από ψαμμίτη , του οποίου τα μοναστήρια είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων βράχων. Το όνομα Μετέωρα οφείλεται στον κτήτορα της μονής Μεγάλου Μετεώρου , τον Άγιο Αθανάσιο Μετεωρίτη , επειδή ονόμασε Μετέωρο τον Πλατύ Λίθο στον οποίο ανέβηκε πρώτη φορά το 1344. Σήμερα μόνο 6 μονές είναι επισκέψιμες και εμείς θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Μετέωρο και την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά. Επιστροφή στην βάση μας με ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

148 ευρώ/ άτομο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

-Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν

– 2 διαν/σεις με πρωινό & δείπνο σε ξενοδοχείο 4*

– Περιηγήσεις βάση προγράμματος

– Αρχηγό συνοδό του γραφείου

– Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

> Φόρος διαμονής


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.