30/4-6 MAΪOY 2019

7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΣΙΝΑ- ΚΑΪΡΟ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Τρίτη 30/04/19

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:10π.μ.. Άφιξη στις 08.10 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα επισκεφτούμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Έπειτα θα επισκεφτούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Μετά το μεσημέρι, θα προσκυνήσουμε στην Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών(τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τετάρτη 1/05/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Πέμπτη 02/05/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ, για όσους επιθυμούν, θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

4η Ημέρα Παρασκευή 03/05/19

ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σινά, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση στην μονή, δείπνο, διανυκτέρευση. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Σάββατο 04/05/19

ΣΙΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Κυριακή 05/05/19

ΣΙΝΑ-ΚΑΙΡΟ

Μετά το πρωινό για όσους επιθυμούν και μπορούν επίσκεψη στο ασκητήριο Γαλακτίονος και Επιστήμης όπου ασκήτευε και ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Σινά. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για Κάιρο κατά τη διαδρομή θα επισκεφτούμε τη γυναικεία μονή της Φαράν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Κάιρο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 06/05/19

ΣΙΝΑ- ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Κάιρο, στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, στο ναό του Αγίου Νικολάου (Ναός που είχε διακονήσει ο Άγιος Νεκτάριος κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τις ξακουστές πυραμίδες του Χέοπα, Χεφρίνου και Μυκερίνου, το απόγευμα θα ακολουθήσει κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Νείλο. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. (07/05/19)

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

690€

Τα άτομα από Θεσσαλονίκη + 50 ευρώ επιπλέον

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

> Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΚΑΪΡΟ- ΑΘΗΝΑ

> Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή στην περιοχή της Βηθλεέμ και του Σινά,

> 6 πρωινά, 6 γεύματα

> Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία

> Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

> Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως &

Επαναπατρισμού)

> Συνοδός – Ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων, συνόρων 200 ΕΥΡΩ
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.
Πτήσεις
AZ 326 30/04/19 ATH-TLV 06.10 – 08.10
AZ 325 06/05/19 CAI-ATH 19.20 – 21.30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου (λήξη μετά τις 13/10/17)

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 29/03/17

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.