Άμεσες-Αναχωρήσεις

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ 10 ΗΜΕΡΩΝ
ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Η Καππαδοκία είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Σήμερα το έδαφός της ανήκει σε πέντε τουρκικές επαρχίες: Καισάρειας, Νίγδης, Κιρσεχίρ, Ακσαράι, Νεβσεχίρ.
Μέχρι το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, οπότε και η ανταλλαγή πληθυσμών, οι κάτοικοι της Καππαδοκίας κατά θρήσκευμα και εθνικότητα ήταν:

Μουσουλμάνοι: Τούρκοι, Κούρδοι, Αφσάροι, λαός ληστρικός, και Κιρκάσιοι (Τσερκέζοι) που μετανάστευσαν περί τον 19ο αιώνα από τη Ρωσία·
Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες·
Αρμένιοι που μετανάστευσαν τον Μεσαίωνα από την Αρμενία.
Ομιλούμενες γλώσσες ήταν η ελληνική με πολλές παραφθορές, η τουρκική, η αρμενική και η κουρδική. Μετά το 1922, οι κάτοικοι της περιοχής μετρούσαν 700.000.

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συγκέντρωση το πρωί στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση στις 7 π.μ για την Καβάλα. Κατά την διαδρομή θα επισκεφθούμε την Αγία Παρασκευή Τεμπών , τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και άλλα. Στάσεις για καφέ και φαγητό . Το βράδυ άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

2η Ημέρα

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Στάση στην γέφυρα των Κήπων (όπου και τα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα ). Μετά από μία όμορφη διαδρομή με στάση στην παραθαλάσσια Ραιδεστό , άφιξη στην Πόλη και προσκύνημα στην Παναγία Βλαχερνών για να ψάλουμε στη θαυματουργική εικόνα τη Υπερμάχω Στρατηγώ, στη Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το Θαυματουργό Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια, στους τάφους των Πατριαρχών και περιήγησις στα Θεοδοσιανά Τείχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση .

3η Ημέρα

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

«Εορτή των Βαΐων»

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε πρώτα τον Ιππόδρομο που χτίστηκε αρχικά από το Σεπτήμιο Σεβήρο στα 200 μ.Χ. και διευρύνθηκε επί του Κωνσταντίνου το 330. Είναι χώρος όπου εγκαινίασε ο Μ. Κωνσταντίνος τη νέα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Πέρα από τους αγώνες και στέψεις των αυτοκρατόρων γνώρισε ο ιππόδρομος και μία από τις πιο αιματηρές στάσεις της ιστορίας, τη «στάση του νίκα». Μετά που θα δούμε τα μνημεία που σώζονται από τη σπίνα του ιπποδρόμου θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα τζάμια της Πόλης το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ που είναι γνωστό παγκοσμίως ως Μπλε Τζαμί. Είναι μοναδικό τζαμί της Τουρκίας που έχει 6 μιναρέδες. Χτίστηκε το 1609 με την εντολή του Σουλτάνου Αχμέτ Α από τον αρχιτέκτονα Σεδεφκάρ Μεχμέτ Αγά. Φημίζεται το τζαμί για το εξαιρετικό εντυπωσιακό φωτισμό που τον εξασφαλίζουν 260 παράθυρά του και την ιδιαίτερη εσωτερική διακόσμηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 21 χιλιάδες φαγεντιανά. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή Βασιλική Δεξαμενή που χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί Ιουστινιανού. Μετά την επίσκεψη αυτή και μία μικρή στάση για καφέ θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του χριστιανισμού, τη θρυλική Αγία Σοφία. Άρχισε το 532 να χτίζεται με την εντολή του Ιουστινιανού που ανέθεσε το έργο στους αρχιτέκτονες τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο και εγκαινιάστηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 537. Η Αγία Σοφία που χαρακτηρίζεται αρχιτεκτονικό θαύμα κατέχει μεγάλη σημασία στην ιστορία σαν πρώτο τετράγωνο οικοδόμημα στον κόσμο που σκεπάστηκε με ένα τόσο μεγάλο τρούλο. Μετά από την άλωση μετατράπηκε σε τζαμί και από το 1934 άρχισε να λειτουργεί σαν μουσείο. Μετά τον ελεύθερο χρόνο για καφέ και ξεκούραση θα επισκεφτούμε το θρυλικό παραδοσιακό παλάτι των Οθωμανών Σουλτάνων το Τοπκαπί το οποίο άρχισε με την εντολή του Πορθητή να χτίζεται λίγα χρόνια μετά από την άλωση και με τα διάφορα κτίρια και παραρτήματα που προσέθεσαν οι κατοπινοί σουλτάνοι πήρε τη σημερινή του μορφή. Με την ιδιόρρυθμη διαμόρφωσή του ξεχωρίζει αρκετά απ’όλα τα υπόλοιπα παλάτια του κόσμου. Φημίζεται ιδιαίτερα για τους θησαυρούς του από τους οποίους ένα σημαντικό τμήμα θα δούμε στο θησαυροφυλάκιο του παλατιού όπου μεταξύ άλλων εκτίθεται και το ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια του κόσμου. Έπειτα ακολουθεί γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και θα προσκυνήσουμε τα Ιερά σκηνώματα στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την εικόνα της Παναγίας της Παμμακάριστου. Στη συνέχεια φεύγουμε από την Ευρώπη και δια μέσου της κρεμαστής γέφυρας του Βοσπόρου μπαίνουμε στην Ήπειρο της Ασίας. Μετά από μία πολύ όμορφη διαδρομή και αφού περάσουμε το γνωστό για τους Έλληνες Σαγγάριο ποταμό, φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας την Άγκυρα. Θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλεως και σε ότι άλλο ενδιαφέρον και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το Προκόπι της Καππαδοκίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο, διαν/ση.

5η Ημέρα

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στο σπίτι που έζησε και κοιμήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος. Μετά το προσκύνημα θα μεταβούμε στην κοιλάδα του Κοράματος για να θαυμάσουμε τις αμέτρητες λαξευτές εκκλησίες με περίφημες αγιογραφίες του 10ου αιώνα. Ξεχωρίζουν απ΄ αυτές του Αγίου Βασιλείου, του Αγ. Γεωργίου, των Αρχαγγέλων και άλλες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περίφημη Καισάρεια της Καππαδοκίας, πατρίδα του Αγίου Βασιλείου. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

(Ελεύθερη Μέρα)

Μετά το πρωινό επίσκεψη στη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Καρβάλη , όπου επίσης θα επισκεφθούμε την κοιλάδα των μοναστηριών και θα συνεχίσουμε για την περίφημη κοιλάδα του Περιστρέμματος ( Ihlara ) με τις λαξευτές εκκλησίες και εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε στη βόρεια πλευρά του τριγώνου που περιλαμβάνει την περιοχή της Καππαδοκίας για να δούμε την υπόγεια πολυόροφη πόλη της Μαλακοπής ( Derinkuyu ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση.

7η Ημέρα

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Μετά το πρωινό σιγά σιγά θα αφήσουμε τη Καππαδοκία για να φθάσουμε στα ωραιότερα μέρη της Τουρκίας στην Αττάλεια μετά από μια πολύ ευχάριστη διαδρομή. Καθ΄ οδόν θα επισκεφθούμε ένα Καραβάν Σεράι του 13ου αιώνα, την περίφημη πόλη του Ικονίου όπου θα δούμε το περίφημο Μαυσωλείο των Δερβίσηδων. Μετά από θεαματική διαδρομή στην οροσειρά του Όρους Ταύρου φθάνουμε στα παράλια της Μεσογείου που είναι η Αττάλεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση.

8η Ημέρα

ΜΥΡΑ ΛΥΚΙΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε ένα πολύ ευχάριστο δίωρο ταξίδι στη Ριβιέρα της Μεσογείου για να φθάσουμε τα Μύρα της Λυκίας στο ναό του Αγίου Νικολάου να προσκυνήσουμε τον τάφο του και τη σωζόμενη λάρνακα. Μετά το προσκύνημα θα περιηγηθούμε στην πόλη όπου έζησε ο Άγιος Νικόλαος και σε όλα τα υπάρχοντα αρχαία στα Μύρα. Επιστρέφουμε στην ωραία Αττάλεια και μεταβαίνουμε στην Πέργη που έμεινε για λίγο ο Απόστολος Παύλος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα

ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε παραθαλασσίως μέσω Ιεραπόλεως (τόπος μαρτυρίου Αγίου Φιλίππου) για την περίφημη Σμύρνη. Καθ΄ οδόν θα δούμε τους περίφημους λευκούς καταρράκτες, την πόλη του Αϊδινίου – Τράλλεις και φθάνουμε στη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η Ημέρα

ΣΜΥΡΝΗ – ΛΑΥΡΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό περιήγησις Σμύρνης. Επίσκεψη στο Κορδελιό και Μπουρνόβα την περιοχή Αγίας Φωτεινής και άλλα. Μεταφορά στο λιμάνι επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Λαύριο. Άφιξη το απόγευμα στο Λαύριο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

· Διαμονή σε ξενοδοχεία Ά Κατηγορίας

· Πρόγευμα και ένα γεύμα καθημερινά, 10 πρωινά και 8 δείπνα στους χώρους των Αλησμόνητων Προγόνων μας, (Καβάλα μόνο πρωινό)

· Όλες οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

· Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

· Ελληνόφωνος Ξεναγός

· Ταξιδιωτική Ασφάλιση

· Αρχηγός – Συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου (λήξη μετά τις 13/10/17)

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως 29/03/17

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026 0062 18 0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.