1-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

8 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Σάββατο 01/06/19

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο , όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ, άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν όπου θα προχωρήσουμε με κατεύθυνση τα Ιεροσόλυμα. Πρώτο προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετικό) προσκύνημα με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στην Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και στο Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), έπειτα στην Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου)και στο Όρος των Ελαιών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Κυριακή 02/06/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, τη Κανά (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον), την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου) και την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Δευτέρα 03/06/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου ). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και το Σαραντάριο Όρος. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλούμενου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Τρίτη 04/06/19

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τετάρτη 05/06/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σινά, όπου καθ’ οδόν θα δούμε την Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί προαιρετική επίσκεψη στο περίφημο ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

6η Ημέρα Πέμπτη 06/06/19

ΣΙΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Παρασκευή 07/06/19 ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜ

ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη κατά τις απογευματινές ώρες, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Σάββατο 08/06/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για αγορές και προσκύνημα. Νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατήριων πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

830 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Tel Aviv –Αθήνα

Ø Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα

Ø Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως ( μπουφέ )

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Φόροι αεροδρομίων – συνόρων (εκτός)

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )

Ø Ταξιδιωτική τσάντα

Ø Συνοδός – ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø Φόροι αεροδρομίων, συνόρων (70 ευρώ) και αεροδρομίων 150ευρώ

Πτήσεις
A3 929
1/6/19 ATH-TLV 6:20-8:15
A3 928
8/6/19 AMM-ATH 19:50 – 21:50

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου.
2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες προ της αναχωρήσεως


ALPHA BANK
IBAN: GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ


** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,
χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.