2-3/11/2019

2 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Από τη μία η Ελάτη και το Περτούλι στις πλαγιές του Κόζιακα και από την άλλη η οροσειρά των Αγράφων, με την αλπικής ομορφιάς Λίμνη Πλαστήρα, συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα road trips στην Κεντρική Ελλάδα και αφορμή για να επιστρέψουμε σε αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Παρ’ όλα αυτά, έστω και χωρίς το lifestyle εκείνης της εποχής, η περιοχή παίζει δυνατά εξαιτίας της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της, που είναι και το μεγάλο της ατού. Και φυσικά οι υποδομές έχουν μείνει για να κάνουν απολαυστικά τα weekends και τις διακοπές σας στην περιοχή.

Θα διασχίσετε όλον τον κάμπο της Θεσσαλίας προτού φτάσετε στην Πύλη, το χωριό-είσοδος στην οροσειρά της Πίνδου. Αν ο χρόνος σάς το επιτρέπει, αξίζει να κάνετε μια στάση στα Μετέωρα, οι ορεινοί όγκοι των οποίων στέκουν επιβλητικοί μέσα στο χειμωνιάτικο σκηνικό και τα μοναδικά μοναστήρια στεφανώνουν τις κορυφές τους.

1η Ημέρα Σάββατο 2/11/19 ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο στις 07:00π.μ. και αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα, όπου θα απολαύσουμε το μεγαλείο της φύσης και το Φράγμα του Ταυρωπού. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνης (όπου ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου και λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας). Το απόγευμα θα φτάσουμε στη Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Κυριακή 3/11/19

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία .Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και έπειτα θα γνωρίσουμε τους επιβλητικούς γρανιτένιους όγκους των Μετεώρων, όπου σαν αετοφωλιές δεσπόζουν στις κορυφές τους μοναστήρια και ασκηταριά με μακραίωνη ιστορία. Θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου (όπου σώζονται παλαιές Θαυματουργές εικόνες, Ιερά Κειμήλια και πολλά Ιερά Λείψανα Αγίων). Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

60 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

¨ Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

¨ Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* ΗOTEL LIKNON με πρωινό

¨ Συνοδός-Αρχηγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

¨ Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

¨ Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό