17-29 Αυγούστου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ & ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
13 ήμερο ευλαβικό προσκύνημα
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Σαββάτο 17/8/19

ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:10 π.μ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Αναχώρηση για την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Έπειτα θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα, δείπνο, διανυκτέρευση

2η Ημέρα Κυριακή 18/8/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ– ΘΑΒΩΡ (Εορτή)

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων, επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση, γεύμα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ.

3η Ημέρα Δευτέρα 19/8/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ(ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό, ξεκούραση. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για προσκύνημα και αγορές στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Τρίτη 20/8/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Στην συνέχεια θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και το Σαραντάριο Όρος. Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό .Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τετάρτη 21/8/19

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Θα συνεχίσουμε στην Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών), την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Πέμπτη 22/8/19 Ι

ΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Σινά, όπου καθ’ οδόν θα πραγματοποιηθεί προαιρετική επίσκεψη στο περίφημο ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

7η Ημέρα Παρασκευή 23/8/19 ΣΙΝΑ

ΣΙΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Σάββατο 24/8/19

ΣΙΝΑ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη κατά τις απογευματινές ώρες, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Κυριακή 25/8/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (κατάβαση εικόνας)

Νωρίς το πρωί στις 04:30π.μ. μετάβαση στο Μετόχι της Γεθσημανής επί της Αγίας Αυλής, από όπου θα συμμετάσχουμε στην κατάβαση της Εικόνας του Σώματος της Παναγίας στον Τάφο στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Notredame Hotel, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η Ημέρα Δευτέρα 26/8/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Σαμάρεια (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Ύστερα θα αναχωρήσουμε για την Νεκρά Θάλασσα καθώς και τα ονομαστά σπήλαια του Κουμράν τα οποία αποτελούν τα σπουδαιότερα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

11η Ημέρα Τρίτη 27/8/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εγκώμια)-ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στη Γεθσημανή. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

12η Ημέρα Τετάρτη 28/8/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου)

Το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών, πτήση για Αθήνα στις 06:00 π.μ.

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη για ένα τελευταίο προσκύνημα. . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η Ημέρα Πέμπτη 29/8/19

ΓΙΑΦΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Παλαιά Ιόππη (Γιάφα) και θα ακολουθήσει πανοραμικός γύρος της πόλεως του Τελ Αβίβ. Άφιξη για το αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Tel Aviv – Αθήνα)

Ø Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία στα Ιεροσόλυμα και στο Σινά

Ø 12 Πρωινά και 11 γεύματα (μπουφέ)

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Φόροι αεροδρομίων/ Συνόρων

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø Ταξιδιωτική τσάντα

Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Ø Συνοδός – ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων,150 ΕΥΡΩ
Πτήσεις
ΑΖ 898 17/08/19 ATH-TLV 06.20 – 08.20
AΖ 829 29/08/19 TLV-ATH 19.50 – 22.00

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ. (προαιρετική εκδρομή)

 

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026 0062 18 0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.