29/8-5/9/2019

ΑΙΓΥΠΤΟ – ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
8 ήμερο ευλαβικό προσκύνημα
29/8-5/9

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Πέμπτη 29/8/19

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ

Άφιξη στις 08.30 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  ξενάγηση στο Κάιρο ξεκινώντας από επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας χιλιάδων ετών, μεταξύ των οποίων και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτανχαμόν.  Έπειτα  θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,  διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Παρασκευή 30/8/19

KAIΡO – AΛEΞΑΝΔΡΕΙΑ

Tο πρωί αναχώρηση για την Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο, το Ναό του Ευαγγελισμού ( από τις ωραιότερες εκκλησίες της πόλεως ), το Ναό του Αγίου Σάββα, τους Κήπους της Μοντάζα και το περίφημο φάρο όπου έγινε η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του ποιητή Καβάφη και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας στο Κάϊρο θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια της Νιτρίας (Αγ. Παϊσίου, Αγ. Μακαρίου). Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κρουαζιέρα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Κάιρο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σάββατο 31/8/19

ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ

Το πρωί αναχώρηση για το Σινά, όπου κατά την διαδρομή θα περάσουμε τη διώρυγα του Σουέζ και θα επισκεφθούμε τη γυναικεία Ιερά Μονή της Φαράν. Άφιξη το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση στα καταλύματα, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου. Διανυκτέρευση

4η Ημέρα Κυριακή 1/9/19

ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Μετά τα σύνορα της Αιγύπτου , φθάνουμε στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Δευτέρα 02/9/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχτεί η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Μετά το μεσημέρι, θα προσκυνήσουμε στην Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών(τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τρίτη 03/9/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε  για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα).

7η Ημέρα Τετάρτη 04/9/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα  επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), το Σαραντάριο Όρος, και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Πέμπτη 05/9/19

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Το πρωί , Θεία Λειτουργία στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Έπειτα θα επισκεφθούμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:20 μ.μ.. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.30 μ.μ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

880 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Κάιρο – Tel Aviv – Αθήνα)

Ø Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο

Ø Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ)

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)

Ø Ταξιδιωτική τσάντα

Ø VISA Αιγύπτου

Ø Κρουαζιέρα στο Νείλο

Ø Συνοδός – ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων 200 ΕΥΡΩ
Πτήσεις
ΑΖ 823 29/08/19 ATH-TLV 06.10-08.10
ΑΖ 822 5/09/19 TLV-ATH 19.55-22.10

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.