3-10/12/2019

8 ήμερο προσκύνημα
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
3-10/12

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Τρίτη 3/12/19

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 17.00 μ.μ.. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

2η Ημέρα Τετάρτη 4/12/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Αναχώρηση για την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου),την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Πέμπτη 5/12/19

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου (όπου βρίσκεται το Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου, καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων), το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

4η Ημέρα Παρασκευή 6/12/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Έπειτα προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Σάββατο 7/12/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Όρος Σινά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην πόλη Εϊλάτ (σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου), όπου βρίσκεται το περίφημο ενυδρείο (προαιρετικό). Άφιξη το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

6η Ημέρα Κυριακή 8/12/19

ΣΙΝΑ (εορτή Αγίας Αικατερίνης) - ΚΑΙΡΟ

Το πρωί θα συμμετάσχουμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμή της Αγίας Αικατερίνης στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Το μεσημέρι θα συμμετάσχουμε στον Αρχιερατικό Εσπερινό προς τιμήν της Μεγαλομάρτυρος Αγ. Αικατερίνης. Αναχώρηση για Κάιρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 09/12/19

ΚΑΙΡΟ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Κάιρο, όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας από επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας χιλιάδων ετών, μεταξύ των οποίων και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτανχαμόν. Έπειτα θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκεται και το κελί του Αγίου Νεκταρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Νείλο.

8η Ημέρα Τρίτη 10/12/19

ΚΑΙΡΟ-ΑΘΗΝΑ

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο Καíρου . Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 04.40. Άφιξη στην Αθήνα στις 06.40 πμ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

790 €

880 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Τε λ Αβίβ – Κάιρο-Αθήνα)

Ø Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στα Ιεροσόλυμα – Σινά-Κάιρο

Ø 7 Πρωινά και 7 γεύματα

Ø Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Ø Αρχηγός – Συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων 200 ΕΥΡΩ
Πτήσεις
Α3 223 3/12/19 ATH-TLV 17:00-19:10
Α3 253 10/12/19 CAR-ATH 04.40- 06.40

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.