31/8-6/9 2019

7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
31/8-6/9

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Σάββατο 31/08/19

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στo προκαθορισμένο σημείο στις 04.00 π.μ. και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ στις 06.20π.μ. Άφιξη στις 08.20 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Παλαιά Ιόππη (Γιάφα) και πανοραμικός γύρος της πόλεως του Τελ Αβίβ. Κατά την διαδρομή μας για το ξενοδοχείο, θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Κυριακή 01/09/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ(εσωτερικό)

Μετά το πρωινό, θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Δευτέρα 02/09/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την Γεθσημανή (ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), το Όρος των Ελαιών, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

4η Ημέρα Τρίτη 03/09/19

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου, καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Χωριό των Ποιμένων, την Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει προαιρετική μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τετάρτη 04/09/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Πέμπτη 05/09/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΙΕΡΙΧΩ

Το πρωί , Θεία Λειτουργία στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στην Γεθσημανή για την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Παρακευή 06/09/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας καθώς θα υπάρξει και ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα σε άλλα μοναστήρια και αγορές. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:50 π.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

600€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

· Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

· Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στην περιοχή της Βηθλεέμ

· Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως

· Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

· Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης

· Συνοδός- ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων 150 ΕΥΡΩ
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.
Πτήσεις
AZ 326 31/08/19 ATH-TLV 06.30 – 08.20
AZ 325 06/09/19 TLV-ATH 19.50 – 21.30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.