Iεροσόλυμα

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ
24-29/10

1η Ημέρα Πέμπτη 24/10/19

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά τον έλεγχο των αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Καππαδοκία μέσω Κωνσταντινουπόλεως, στις 05:50 π.μ. Άφιξη στη Καισάρεια στις 10.25 π.μ. Επίσκεψη της ιστορικής Καισάρειας και ελευθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα ελληνικά χωριά Μουταλάσκη, το χωριό που γεννήθηκε ο Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος και το Ανδρονίκι ή Ζιντζίρντερε ( Φλαβιανά ) όπου βρίσκεται η ιστορική εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, χωριά κτισμένα στους πρόποδες του ηφαιστείου Αργαίου (3916 μ.) το οποίο με τις εκρήξεις του διαμόρφωσε το μοναδικό τοπίο της Καππαδοκίας. Τελικός προορισμός το Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Παρασκευή 25/10/19

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την ολοήμερη ξενάγηση στην μοναδικής ομορφιάς Καππαδοκία. Αρχίζοντας το πρόγραμμά θα διαβούμε τον Άλυ ποταμό (Kızılırmak) που ορίζει το βόρειο άκρο της Καππαδοκίας και θα περιηγηθούμε στο χωριό Αβανός (Avanos) του οποίου η οικονομία βασίζεται στην αγγειοπλαστική που είναι παράδοση από τη Χετταϊκή περίοδο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε το Τσαβουσίν και τη Ζέλβι. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Υπαίθριο Μουσείο της Κοιλάδας του Κοράματος (Göreme) όπου ξεκίνησε ο μοναχισμός στα λαξευτά μοναστηριακά συγκροτήματα από τον 4ο αιώνα και διήρκησε μέχρι το 13ο. Εδώ θα θαυμάσουμε τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες με πολλές αγιογραφίες του 11ου, 12ου, 13ου αι. ζώντας τις δύσκολες συνθήκες των παλιών κατοίκων της περιοχής. Μετά το προαιρετικό γεύμα σε ένα λαξευτό εστιατόριο με τα ντόπια φαγητά θα σταματήσουμε στην περιοχή Εσέντεπε (Esentepe) πάνω από την Κοιλάδα Κοράματος να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο, τις νεραϊδοκαμινάδες (Peribacaları) με το όνομα που τους έχουν δώσει οι ντόπιοι. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου θα επισκεφτούμε την λαξευτή υπόγεια πόλη που έχει οχτώ ορόφους και 85 μέτρα βάθος. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σάββατο 26/10/19

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Μετά το πρωινό προαιρετική πρωινή εκδρομή με αερόστατο. Σήμερα ξεκιάει η περιήγηση της Καππαδοκίας από το Προκόπι,την πόλη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.Αφού δούμε τα αξιοθέατα θα κατευθυνθούμε στη Σινασό την αποκαλούμενη ” Αθήνα της Μικράς Ασίας ” για να την γνωρίζουμε και να επισκεφτούμε τον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. . Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην Καρβάλη (Güzelyurt) όπου θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου που κτίστηκε για πρώτη φορά το 385 μ.Χ.. Άφιξη στο Παμούκαλε, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Κυριακή 27/10/19

ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ - ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε το «Κάστρο Βαμβακιού» και την αρχαία Ιεράπολη με το ωραίο θέατρο και ξεκινάμε το ταξίδι προς τη Σμύρνη περνώντας από το ποτάμι του Μεάνδρου. Φτάνουμε στην Έφεσο για να την επισκεφτούμε και να δούμε να μοναδικά μνημεία αυτής της υπέροχης αρχαίας ελληνορωμαικής πόλης που κάποτε βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα. Καθ΄οδόν προς το Κουσάντασι θα δούμε το σημείο όπου ήταν κτισμένος ο υπέροχος Ναός της Θεάς Αρτέμιδος ( σήμερα μπορεί κανείς να δει μόνο έναν κίονα στο ίδιο σημείο) και από απόσταση τα δούμε το λόγο με το βυζαντινό Κάστρο όπου ο Ιουστινιανός είχε κτίσει μια μεγαλοπρεπή εκκλησία πάνω από τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Φτάνουμε στο δημοφιλές Κουσάντασι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στις αγορές. Με την άφιξή μας στη Σμύρνη, πανοραμική περιήγηση και ξενάγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Δευτέρα 28/10/19

ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό ξενάγηση στη Σμύρνη και περιήγηση στις πάλαι ποτέ ελληνικές συνοικίες τις. Θα επισκεφτούμε την πλατεία Κονάκ και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης. Μετά θα αναχωρήσουμε για τη χερσόνησο των Ερυθρών, αφού επισκετούμε πρώτα το Βουτζά μετά τα Βουρλά (τις αρχαίες Κλαζομενές). Ακολουθεί η επίσκεψη των Αλατσατων ( για να περπατήσουμε και να γνωρίζουμε αυτή την υπέροχη ελληνική πόλη, που σήμερα είναι ένα γνωστό καλοκαιρινό θέρετρο της Τουρκίας,και να επισκεφτούμε το Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου). Μετά κατευθυνόμαστε προς τον Τσεσμέ (την πάλαι ποτέ κωμόπολη της ελληνικής Κρήνης) και ελεύθερος χρόνο για καφέ ή φαγητό αλλά κυρίως να δούμε τα ελληνικά σπίτια,το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (ανακαινισμένος σήμερα χρησιμοποιείται σαν πολιτιστικό κέντρο της πόλης) και το Γενοβέζικο Φρούριο.

6η Ημέρα Τρίτη 29/10/19

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος στις αγορές της Σμύρνης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Άφιξη στο αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως στις 17.20 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 20.10 μ.μ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

510€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

· Διαμονή σε ξενοδοχεία Ά Κατηγορίας

· Πρόγευμα και ένα γεύμα καθημερινά

· Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα-Καππαδοκία /Σμύρνη-Αθήνα)

· Όλες οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

· Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

· Ελληνόφωνος Ξεναγός

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • · Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρου
  • · Φόροι Αεροδρομίων 70€
Πτήσεις
TK1842 24/10/19 ATH-IST 05.50 – 07.10
TK 2026 24/10/19 IST-ASR 08.50– 10.25
Πτήσεις
29/10/19 ASR-IST 13.40 – 15.00
29/10/19 IST-ATH 19.40 – 20.10

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.