Οργανωμένες εκδρομές Eυρώπη

10 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
5-14/10

Ημέρα 1η Σάββατο 5/10/19

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπόνησα- Πτήση για την Τραπεζούντα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να πάρουμε την πτήση στις 10.00 με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στις 11.20 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα πάρουμε το καραβάκι και θα περάσουμε στη νήσο Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή. Η σχολή που χτίστηκε για πρώτη φορά το 1844 ξαναχτίστηκε μετά από 50 χρόνια αφού καταστράφηκε η πρώτη σε σεισμό. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδος της σχολής όμως που χτίστηκε αρχικά τον 10ο αι. από τον πατριάρχη Φώτιο είναι ακόμη εν λειτουργία όπως επίσης και η περίφημη πλούσια βιβλιοθήκη της σχολής. Μετά την επίσκεψή μας στη Θεολογική Σχολή θα περάσουμε στο μεγαλύτερο των Πριγκιποννήσων στην Πρίγκηπο όπου θα έχουμε τη δυνατότητα προαιρετικά να γυρίσουμε το καταπράσινο νησάκι με τις παραδοσιακές άμαξες οι οποίες λειτουργούν ως τα αστικά «λεωφορεία» εφόσον απαγορεύεται στα νησιά η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, πτήση για Τραπεζούντα στις 19.45. Άφιξη στην Τραπεζούντα στις 21.30. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Κυριακή 6/10/19

Τραπεζούντα-Ματσούκα -Μονή Παναγίας Σουμελά- Αργυρούπολη

Η σημερινή μέρα θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ενδιαφέρουσα και πολύ συγκινητική. Η διαδρομή μας διαμέσου της Ματσούκας, σε καταπράσινο τοπίο θα μας φέρει στο κορυφαίο αξιοθέατο του Πόντου, την μοναδική Μονή Σουμελά, που απετέλεσε σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού για 16 αιώνες. Το μοναστήρι χτισμένο σαν αετοφωλιά στις απότομες πλαγιές του όρους Μελά αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του χριστιανικού κόσμου. Η μέρα μας θα συνεχιστεί στην Αργυρούπολη ή αλλιώς Κιουμουσχανέ λόγω του ότι ήταν τόπος αργύρου που είχε άλλοτε η πόλη και η γύρω περιοχή. Μετά επιστροφή στο πούλμαν και την Τραπεζούντα . Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Δευτέρα 7/10/19

Ξενάγηση στην Τραπεζούντα- Κερασούντα

Μετά το πρωινό , ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη, που γνωρίζει μεγάλη εμπορική και οικονομική ανάπτυξη και διατηρεί θαυμάσια βυζαντινά μνημεία και αρχοντικά μέγαρα ελληνικής κοινότητας του 19ου αιώνα. Θα δούμε την αρχαιοελληνική/ρωμαϊκή Ακρόπολη, τα ερείπια του βυζαντινού τείχους, το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Αγία του Θεού Σοφία ,που χτίστηκε από τον Μανουήλ τον Α’ (1238-1263) και διακοσμείται με υπέροχες ανάγλυφες θρησκευτικές παραστάσεις, τοιχογραφίες και μωσαϊκά, την έπαυλη του τραπεζίτη Θεοφύλακτου-στο Κρυονέρι -που σήμερα στεγάζει το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ επειδή κάποτε του την είχαν χαρίσει. Έπειτα θα αναχωρήσουμε παραλιακώς προς την Κερασούντα. Θα περάσουμε από τις κωμοπόλεις Τρίπολη και Κασσιόπη. Άφιξη στην Κερασούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Τρίτη 8/10/19

Κερασούντα-Σαμψούντα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ελληνική συνοικία Κόκκαρη θα δούμε μερικά ελληνικά σπίτια και το σχολείο ενώ θα επισκεφτούμε τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε μουσείο μετά την ανακαίνισή του. Έπειτα αναχωρήσουμε για τη Σαμψούντα.Κατά τη διαδρομή, στάση στο Ιασόνιο Άκρο που μας θυμίζει την Αργοναυτική Εκστρατεία, στην

Υπαπαντή του Χριστού στην Ορντού. Άφιξη στην Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Τετάρτη 9/10/19

Σαμψούντα-Αμάσεια

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αμάσεια μέσω των ιστορικών περιοχών Νικοπόλεως και Νεοκαισάρειας (γενέτειρα του Μ. Βασιλείου). Το απόγευμα φτάνουμε στη γραφική, επί του Ήρη ποταμού, Αμάσεια. Περιήγηση στα ξυλόκτιστα σπίτια και στους λαξευτούς τάφους των Μυθιδρατών Βασιλέων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η Πέμπτη 10/10/19

Αμάσεια- Καϊμακλί- Νεάπολη- Καππαδοκία

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό την πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο για την μοναδικότητα του τοπίου της Καππαδοκία, εκεί όπου η φύση σμίλεψε με τον καλύτερο τρόπο την γη και δημιούργησε μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα. Θα κατευθυνθούμε νότια προς τη Νεάπολη και θα μεταβούμε στο Καϊμακλή ή την Μαλακοπή ( όπου βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων σε άριστη κατάσταση ) για μια επίσκεψη και ξενάγηση στα διαφορετικά επίπεδα μιας υπόγειας πολιτείας λαξευμένης σε tufa ( πορώδη πέτρα στερεοποιημένης ηφαιστειακής στάχτης ).Θα μας πλημμυρίσει με δέος και ενθουσιασμό η πορεία μέσα από στοές και τις σκάλες αλλά και τα αλλεπάλληλα δωμάτια που είχαν διαφορετικές χρήσεις Τέλος θα φτάσουμε στην πιο γνωστή πολιτεία της Καππαδοκίας το Προκόπι (Urgup), μια πανέμορφη πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Με την άφιξη τακτοποίηση και δείπνο σε τοπικό ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η Παρασκευή 11/10/19

Περιήγηση της Καππαδοκίας

Στις μέρες μας, ο τόπος που συνήθως αποκαλούμε Καππαδοκία συμπίπτει με την περιοχή των λαξευτών χριστιανικών μνημείων που σώζονται από την Βυζαντινή εποχή. Αυτός ο σχεδόν τριγωνικός χώρος έχει σαν φυσικό σύνορο τον Άλυ Ποταμό στο βορρά και ορίζεται από τις πόλεις Καισάρεια στα ανατολικά, Νίγδη στα νότια και Άκσαράι στα δυτικά. Πρόκειται για ένα οροπέδιο στην κεντρική Μικρά Ασία, με υψόμετρο 1.000 έως 1.500 μ. όπου δεσπόζουν διάφορα ηφαιστιογενή βουνά ( όπως τον Αργαίο ) στην δραστηριότητα των οποίων οφείλει η Καππαδοκία την μοναδικότητα του τοπίου της αυτό που μοιάζει με σεληνιακό. Σ’ αυτόν λοιπόν τον σπάνιας ομορφιάς τόπο θα αφιερώσουμε την σημερινή μας ημέρα. Θα επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο της κοιλάδας Κόραμα (Goreme) με τις λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια, διακοσμημένες με υπέροχες αγιογραφίες οι οποίες απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά και με εικόνες τοπικών αγίων που λατρεύονταν στην Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Ζέλβη ( Zelve ), όπου υπάρχουν κατοικίες τρωγλοδυτών και οι ωραιότεροι και πλέον εντυπωσιακοί σχηματισμοί από βασάλτη, γνωστοί με το όνομα Νεραϊδοκαμινάδες. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας με την Άβανο, χτισμένη πάνω στον ποταμό Άλυ και το Ουτσχισάρ (Uchisar) καθώς θα αντανακλώνται πάνω στο βράχο της οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου κατά το ηλιοβασίλεμα. Μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η Σάββατο 12/10/19

Καππαδοκία -Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στην «εν Καππαδοκίοις Αθήνεσιν» , την Σινασό όπου θα επισκεφτούμε τον οικισμό με τα αρχοντικά τις εκκλησίες και τους πολλούς μαχαλάδες. Προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνο και Ελένης. Η Σινασός ήταν παλιά πόλη πολύ ανθηρή οικονομικά και καλλιεργημένη πνευματικά. Ζούσαν περίπου 4.500 Έλληνες. Το όνομα της το παίρνει είτε επειδή συνάσσονταν οι Έλληνες για να κρυφτούν ή κατά τον Λεβίδη από την αρχαία πόλη Ασίνη. Οι κάτοικοι της μετανάστευσαν στην Πόλη για οικονομικούς λόγους αλλά με τα χρήματα που έστελναν στην γενέτειρα τους ίδρυσαν σχολεία, έκτισαν Εκκλησίες και ίδρυσαν φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά σωματεία. Οικονομική άνθιση γνώρισε η πόλη χάρη στο χαβιάρι που εμπορευόταν. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα χωριά των Καραμανλήδων Μουταλάσκη και Ζιντζίρντερε, όπου θα θαυμάσουμε την ιστορική εκκλησία και μονή του Τιμίου Πρόδρομου. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στην πόλη του Αγίου Βασιλείου, την Καισάρεια. Θα διασχίσουμε τις κεντρικές λεωφόρους, θα δούμε τα ιστορικά τείχη, τα μαυσωλεία της και θα περπατήσουμε στην πολυσύχναστη σκεπαστή αγορά. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Καισάρειας και πτήση για Κωνσταντινούπολη στις 22.10. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη στις 23.30. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η Κυριακή 13/10/19

Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του χριστιανισμού, τη θρυλική Αγία Σοφία. Άρχισε το 532 να χτίζεται με την εντολή του Ιουστινιανού που ανέθεσε το έργο στους

αρχιτέκτονες τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο και εγκαινιάστηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 537. Η Αγία Σοφία που χαρακτηρίζεται αρχιτεκτονικό θαύμα κατέχει μεγάλη σημασία στην ιστορία σαν πρώτο τετράγωνο οικοδόμημα στον κόσμο που σκεπάστηκε με ένα τόσο μεγάλο τρούλο. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή Βασιλική Δεξαμενή που χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί Ιουστινιανού. Έπειτα θα επισκεφτούμε την μονή των Αγίων Σεργίου και Βάκχου. Ήταν ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι , που πολλές φορές αναφέρεται σαν Μικρή Αγία Σοφία. Σήμερα αποτελεί τέμενος με το όνομα Κιουτσούκ Αγιασοφιά Τζαμί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η Δευτέρα 14/10/19

Κωνσταντινούπολη -Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου και θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Σκηνώματα και την Εικόνα της Παναγίας της Παμμακάριστου. Έπειτα θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή ως Παναγίας Μουχλίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια από τις εν λειτουργία ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Πόλης την Παναγία Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ο Ακάθιστος Ύμνος, τα χερσαία βυζαντινά τείχη ,τη Χρυσή Πύλη, τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής γνωστή ως «Μπαλουκλή» και την Μονή της Χώρας με τα καταπληκτικά ψηφιδωτά. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα στις 16.30. Άφιξη στην Αθήνα στις 18.00.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

830€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Τραπεζούντα-Καισάρεια-Κων/πολη- Αθήνα

Ø Mετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Ø Διαμονή σε ξενοδοχεία Α’ Κατηγορίας

Ø πρωινά και βραδινά γεύματα

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø Ελληνόφωνος Ξεναγός

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση

Ø Εισιτήριο πλοίου για τα Πριγκηπόνησα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Οτιδήποτε αναγράφετε ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø Φόροι αεροδρομίων 120€

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.