Οργανωμένες εκδρομές Eυρώπη

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Κωνσταντινούπολη
14-19/10

1η Ημέρα Δευτέρα 14/10 /19

ΑΘΗΝΑ –ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για την Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τρίτη 15/10/19

ΞΑΝΘΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με στάση στην γέφυρα των Κήπων (όπου και τα Έλληνο-Τουρκικά σύνορα). Μετά από μία όμορφη διαδρομή με στάση στην παραθαλάσσια Ραιδεστό, άφιξη το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα επισκεφτούμε μία άλλη εν λειτουργία εκκλησία της Πόλης που φημίζεται για τα θρυλικά ψάρια στο αγίασμα της και τους τάφους των πατριαρχών. Πρόκειται για την Μονή Ζωοδόχου Πηγής που είναι γνωστή στη λαϊκή ορολογία και ως «Μπαλουκλή». Το σημερινό κτίσμα χρονολογείται από το 1833 και χτίστηκε στην ίδια θέση της προηγούμενης στην οποία ο Ιουστινιανός χρησιμοποίησε υλικά που είχαν περισσέψει από την Αγία Σοφία. Έπειτα θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ενοικιαζόμενο καραβάκι που θα μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις ομορφιές που προσφέρουν οι δύο ακτές του και τα οθωμανικά παλάτια και αρχοντικά σπίτια του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τετάρτη 16/10/19

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για να ανεβούμε στον πρώτο λόφο της ιστορικής πόλης. Θα επισκεφτούμε πρώτα τον Ιππόδρομο που χτίστηκε αρχικά από το Σεπτήμιο Σεβήρο στα 200 μ.Χ. και διευρύνθηκε επί του Κωνσταντίνου το 330. Είναι χώρος όπου εγκαινίασε ο Μ. Κωνσταντίνος τη νέα πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Μετά θα επισκεφτούμε ένα από τα ωραιότερα τζάμια της Πόλης το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ που είναι γνωστό παγκοσμίως ως Μπλε Τζαμί. Είναι μοναδικό τζαμί της Τουρκίας που έχει 6 μιναρέδες. Χτίστηκε το 1609 με την εντολή του Σουλτάνου Αχμέτ Α από τον αρχιτέκτονα Σεδεφκάρ Μεχμέτ Αγά. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή Βασιλική Δεξαμενή που χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί Ιουστινιανού. Μετά την επίσκεψη αυτή και μία μικρή στάση για καφέ θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του χριστιανισμού, τη θρυλική Αγία Σοφία. Άρχισε το 532 να χτίζεται με την εντολή του Ιουστινιανού που ανέθεσε το έργο στους αρχιτέκτονες τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο και εγκαινιάστηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 537. Μετά τον ελεύθερο χρόνο για καφέ και ξεκούραση θα επισκεφτούμε το θρυλικό παραδοσιακό παλάτι των Οθωμανών Σουλτάνων το Τοπκαπί το οποίο άρχισε με την εντολή του Πορθητή να χτίζεται λίγα χρόνια μετά από την άλωση και με τα διάφορα κτίρια και παραρτήματα που προσέθεσαν οι κατοπινοί σουλτάνοι πήρε τη σημερινή του μορφή. Με την ιδιόρρυθμη διαμόρφωσή του ξεχωρίζει αρκετά απ’όλα τα υπόλοιπα παλάτια του κόσμου. Τέλος καταλήγουμε στη περίφημη Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) που με τα 4.400 μαγαζιά του προσφέρει απεριόριστη ποικιλία εμπορευμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Πέμπτη 17/10/19

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για το λιμάνι από όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για να πάμε στα Πριγκηπόννησα. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη νήσο Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή. Η σχολή που χτίστηκε για πρώτη φορά το 1844 ξαναχτίστηκε μετά από 50 χρόνια αφού καταστράφηκε η πρώτη σε σεισμό. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδος της σχολής όμως που χτίστηκε αρχικά τον 10ο αι. από τον πατριάρχη Φώτιο είναι ακόμη εν λειτουργία όπως επίσης και η περίφημη πλούσια βιβλιοθήκη της σχολής. Μετά την επίσκεψή μας στη Θεολογική Σχολή θα περάσουμε στο μεγαλύτερο των Πριγκιποννήσων στην Πρίγκηπο όπου θα έχουμε τη δυνατότητα προαιρετικά να γυρίσουμε το καταπράσινο νησάκι με τις παραδοσιακές άμαξες οι οποίες λειτουργούν ως τα αστικά «λεωφορεία» εφόσον απαγορεύεται στα νησιά η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα. Θα γευματίσουμε σε ένα παραλιακό εστιατόριο του νησιού. Επιστροφή μετά το μεσημέρι στο Μποστάντζι σε μία περιοχή στην ασιατική πλευρά της Πόλης όπου θα μας περιμένει το πούλμαν μας για να επιστρέψουμε στην Πόλη διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα που χτίστηκε στο Βόσπορο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Παρασκευή 18/10/19

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεώργιου στο Φανάρι, έπειτα θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Σκηνώματα και την Εικόνα της Παναγίας της Παμμακάριστου. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε μία ακόμη από τις εν λειτουργία ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Πόλης την Παναγία Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ο Ακάθιστος Ύμνος. Το σημερινό κτίσμα της εκκλησίας είναι μικρό και πρόσφατό αλλά χτίστηκε στην θέση της ιστορικής εκκλησίας στην οποία μετά που σώθηκε από θαύμα η Πόλη από την επίθεση των Άβαρων το 626 έψελναν όλη τη νύχτα τον Ακάθιστο Ύμνο για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στην Παναγία. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για

6η Ημέρα Σάββατο 19/10/19

ΞΑΝΘΗ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σουρωτής όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παΐσιου και θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα. Έπειτα από απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

510€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø 3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στην Τουρκία

Ø 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη

Ø Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά

Ø Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Έλληνας ξεναγός σύμφωνα με το πρόγραμμα

Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • · Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρου

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.