23-28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

6 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Δευτέρα 23/9/19

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜA

Συγκέντρωση στo προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ στις 06.10. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Παλαιά Ιόππη (Γιάφα) όπου θα ακολουθήσει πανοραμικός γύρος της πόλεως του Τελ Αβίβ. Κατά την διαδρομή μας θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Άφιξη στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Γεθσημανή (Τάφος της Παναγίας, τόπος της προδοσίας και τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) καθώς και την Ιερά Μονή Αναλήψεως στο Όρος των Ελαιών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τρίτη 24/9/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εσωτερικό)

Μετά το πρωινό, θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτόριο. Ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου), Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τετάρτη 25/9/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Πέμπτη 26/9/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου, προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφτούμε την Συκομορέα και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Το μεσημέρι Αγιασμός στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας, στον Ιορδάνη Ποταμό. Το απόγευμα θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία του Εσπερινού επί την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, , δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Παρασκευή 27/9/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού)

Το πρωί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως επί την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Σάββατο 28/9/19

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΑΘΗΝA

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετικό). Μετά το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19.55.

7η Ημέρα Πέμπτη 22/8/19

ΓΙΑΦΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Παλαιά Ιόππη (Γιάφα) και θα ακολουθήσει πανοραμικός γύρος της πόλεως του Τελ Αβίβ. Άφιξη για το αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ. Άφιξη στις 22.05

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

640€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

Ø Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στην περιοχή της Βηθλεέμ

Ø Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Ø Ταξιδιωτική τσάντα – Συνοδός- ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων 150 ΕΥΡΩ
  • Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.
Πτήσεις
ΑΖ823 23/09/19 ATH-TLV 06.10 – 08.20
ΑΖ822 28/09/19 TLV-ATH 19.55 – 22.05

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.