20-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
3ήμερη εκδρομή στην μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου
20-22/9

1η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09/19

ΑΘΗΝΑ –ΣΠΑΡΤΗ- ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Αναχώρηση  με πούλμαν στις 7:45π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ. Στη διαδομή προς τη Σπάρτη θα υπάρξει μια 45λεπτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε στην Πόλη των Ηρώων όπως άλλιως ονομάζεται η ΣΠΑΡΤΗ. Εκεί θα σταματήσουμε για φαγητό και συνεχίζουμε προς την ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ όπου θα γίνει επίσκεψη στην παλιά πόλη. Κατόπιν για ΝΕΑΠΟΛΗ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 21/09/19

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Σημερα η μέρα μας έχει περιήγηση στην ιστορική πόλη της Μονεμβάσιας. Μετά το πρωινό πρώτη στάση  στο μεσαιωνικό κάστρο. Οι Βυζαντινοί την αποκαλούσαν «Μέση Οδό», οι Ενετοί «φόρο», οι Οθωμανοί «παζάρι». Τότε ήταν ο εμπορικός δρόμος. Τώρα τριγύρω βλέπετε καφέ, ταβερνάκια, καταστήματα. Από εδώ θα ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, περνώντας κάτω από τους υποβλητικούς θόλους, τις «δρομικές». Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε  στην Πάνω Πόλη, για να θαυμάσετε τα αρχοντικά της ενετικής ελίτμκαι να βγαλουμε φωτογραφίες με θέα την Αγίας Σοφίας που κρέμεται στην απότομη πλαγιά πάνω από τη θάλασσα.Συνεχίζουμε την ανάβαση. Από την ακρόπολη της μεσαιωνικής Πάνω Πόλης, όπου οι περιηγητές του 17ου αιώνα είδαν 500 καλοκτισμένα σπίτια, η θέα σε όλη την περιοχή είναι πανοραμική. Επόμενη στάση  Βελιές. Εκεί θα επισκευθουμε το λαογραφικκό μουσείο του χωριού όπου ξεδιπλώνεται η καθημερινή ζωή των κατοίκων στα χωριά της Μονεμβασιάς κατά τους περασμένους αιώνες, τους τρόπους βιοπορισμού, τα ήθη και τα έθιμα τους. Τέλος, στάση σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκουραση και διανυκτερευση. ( Το βραδάκι προεραιτικά η ξεναγός σας θα έχει τη δυνατότητα να σας κα΄νει μια μικρή περιήγηση στα φωτισμένα σοκάκια της περιοχής με τα παραδοσιακά καφενεία).

3η Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 22/09/19

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΡΕΟΠΟΛΗ και φτάνουμε στα περίφημα  ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ με τους πανύψηλους σταλαγμίτες και σταλακτίτες από τα σπανιότερα στον κόσμο, επίσκεψη(προαιρετική). Εν συνεχεία για το ΓΥΘΕΙΟ οπου θα υπάρξει γεύμα. Επιστροφή  για ΣΠΑΡΤΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ με μια ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

139€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές με πούλμαν,
  • Οι διανυκτερεύσεις σε 3*** σε δίκλινα δωμάτια στην παραλία της ΝΕΑΠΟΛΗΣ,
  • τα 2 πρωινά σε μπουφέ,
  • Αρχηγό – Συνοδό,
  • Ο φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16) για το ξενοδοχείο,
  • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

 

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.