4-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τσουμέρκα
4ήμερη εκδρομή στα Αθαμανικά όρη
4-7/10

1η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10/19

Αθήνα - Άρτα - Άγναντα - Τζουμέρκα

Αναχώρηση  με πούλμαν στις 7:30 π.μ. από ΟΜΟΝΟΙΑ. Καθ’ οδόν θα υπάρξουν δύο ενδιάμεσες στάσεις στον Ισθμό και στη Γέφυρα του Ρίο. Με την άφηξή μας πρώτη επίσκεψη στο θρυλικό γεφύρι και ανάβαση μέσω Πλάκας και Αγνάντων μέχρι τον οικισμό Τσόπελα στο πανέμορφο χωριό στα Τζουμέρκα με τη συγκλονιστική θέα, τα Πράμαντα. Τακτοποίηση σε 4* ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10/19

Καταρράκτης - Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Πράμαντα - Μελισσουργοί

Μετά το πρωινό µε βιολογικά τοπικά προϊόντα πρώτη ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφείες στους επιβλητικούς δίδυµους καταρράκτες της περιοχής Καταρράκτης. Χρόνος για καφέ και βόλτα στο κεφαλοχώρι των Αγνάντων και στη συνέχεια επίσκεψη στο καταπληκτικό σπήλαιο της Ανεµότρυπας (έξοδα ατοµικά). Η ιστορία του Σπηλαίου Ανεμότρυπα στα Πράμαντα, Ιωαννίνων ξεκινάει κάπου στο έτος 1960. Δύο νέοι της εποχής, ο Αποστόλης Λάμπρης και Γεώργιος Κ. Καρακώστας, πήραν εντολή από τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας να διανοίξουν σχισμή, η οποία εξέπεμπε δροσερό αέρα, για να εξερευνηθεί το εσωτερικό της, με την ευκαιρία της άφιξης της Επίτιμης Προέδρου της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, της αείμνηστης Αννας Πετροχείλου. Στάση για γεύµα στα Πράµαντα και αργότερα επίσκεψη στην αετοφωλιά των Τζουµέρκων, τους γραφικούς Μελισσουργούς, για καφε, περίπατο και γευσιγνωσία τοπικού τσίπουρου. Αργότερα προσκύνηµα στο µοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, χώρος προετοιµασίας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνος και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10/ 19

Ι.Μ.Κηπίνας - Καλαρρύτες - Συρράκο

Μετά το πρωινό μας πρώτη στάση στο πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, αυτό της Παναγίας της Κηπίνας (1212 μΧ). Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες, χωριό απερίγραπτης ομορφιάς και τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ.Νικολάου και αν σταθεί δυνατό το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Έπιτα στο Συρράκο με την ιδιαίτερη χαρακτιριστική αρχιτεκτονική του και το λαογραφικό μουσείο στο πατρικό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Δευτέρα 7/10/19

Πράμαντα - Ελληνικό - Μέτσοβο - Αθήνα

Μετά το πρωινό επιφίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση από τα Πράµαντα για επίσκεψη στο χωριό Ελληνικό το οποίο κοσµείται µε έργα σύγχρονης τέχνης του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Επίσκεψη στο µουσείο µε τα υπέροχα γλυπτά και συνεχίζουµε για το Μέτσοβο. Χρόνος για στάση και περίπατο. Επιστρέφουµε στην Αθήνα µέσω Καλαµπάκας. Άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

249€

139€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές με πούλμαν,
  • Οι διανυκτερεύσεις σε 4** σε δίκλινα δωμάτια
  • τα 3 πρωινά σε μπουφέ,
  • Αρχηγό – Συνοδό,
  • Ο φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16) για το ξενοδοχείο,
  • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

 

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.