11-17 Οκτωβρίου 2019

7 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
11-17 /10/2019

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Παρασκευή 11/10/19

ΑΘΗΝΑ - TEΛ AΒΙΒ –ΣΙΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ στις 06.20π.μ. Άφιξη στις 08.20 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Σινά, όπου καθοδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην κοσμοπολίτικη πόλη Eilat (στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου). Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση στους ξενώνες της περιοχής, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

2η Ημέρα Σάββατο 12/10/19

ΣΙΝΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Επιστροφή στους ξενώνες. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Κυριακή 13/10/19

ΣΙΝΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα αναχωρήσουμε για την Ιερουσαλήμ, κατά την διαδρομή μας, μετά τα σύνορα της Αιγύπτου και περνώντας την Νεκρά Θάλασσα, άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Βηθλεέμ. Τακτοποίηση , δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Δευτέρα 14/10/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (εσωτερικό)

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα και θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική κολυμβήθρα, την φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Τρίτη 15/10/ 19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) και θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Προαιρετικό περίπλου με πλοιάριο στην λίμνη Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Τετάρτη 16/10/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

7η Ημέρα Πέμπτη 17/10/19

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου, καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Χωριό των Ποιμένων, την Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει προαιρετική μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σαμάρεια, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου) και τέλος αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου καθ’ οδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:50 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.50 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

700€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

· Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

· Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο στην περιοχή της Βηθλεέμ

· Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως

· Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

· Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης

· Ταξιδιωτική τσάντα – Συνοδός- ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόροι αεροδρομίων  150 ΕΥΡΩ
Πτήσεις
A3 926 11/10/19 ATH-TLV 06.30 – 08.30
A3 925 17/10/19 TLV-ATH 19.20 – 21.30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
GR 77 0172 0390 0050 3904 8176 391

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.