24-26/12/2019

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Λιτόχωρο είναι ημιορεινή κωμόπολη (υψόμ. 300μ., 6.697 κάτ.) του νομού Πιερίας. Βρίσκεται το νότιο τμήμα του νομού, στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου, 23 χλμ. της Κατερίνης και απέχει 92χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη έγγραφη μνεία για το Λιτόχωρο γίνεται στο α΄ ήμισυ του 16ου αιώνα, όταν ο Άγιος Διονύσιος συνοδοιπόρος του Οσίου Νικάνορα της Μονής Ζάβορδας επισκέφθηκε την περιοχή και ίδρυσε το ομώνυμο μοναστήρι.[1] Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Έχει πληθυσμό μονάχα 7.000 κατοίκους.

1η Ημέρα Τρίτη 24/12/19

ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Συγκέντρωση το πρωί στο καθορισμένο σημείο και αναχώρηση στις 08.30 για το Λιτόχωρο. Έπειτα θα σταματήσουμε στην παραλία του Πλαταμώνα για φαγητό ή καφέ . Άφιξη στο ξενοδοχείο POSEIDON HOTEL PALACE. Τακτοποίηση και ξεκούραση. Θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική –ορχήστρα και εορταστικό δείπνο.

2η Ημέρα Τετάρτη 25/12/19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας. Το όνομα Κουντουριώτισσα και όχι Κονταριώτισσα σχετίζεται με τα «άγια κόντουρα», τις Δυνάμεις που προαγγέλλουν την Ανάληψη του Κυρίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό , περιήγηση στον Λευκό τον Πύργο, τα Λαδάδικα και άλλα μαγευτικά μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Πέμπτη 26/12/19

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Κτήτορας της παλιάς μονή είναι ο Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω . Κοντά στο παλιό μοναστήρι σώζεται το Σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος στον Όλυμπο. Έπειτα θα συνεχίσουμε στο όμορφο φαράγγι του Ενιπέα. Το Φαράγγι ξεκινά από το Λιτόχωρο, ακριβώς στους πρόποδες του Ολύμπου, περιοχή των Μύλων, υψόμετρο 320μ και καταλήγει στη θέση Πριόνια υψόμετρο 1100μ., ακριβώς σ’ ένα απ’ τα σημεία, απ’ όπου ξεκινούν οι ορειβάτες, για να κατακτήσουν τις κορυφές. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα προαιρετικά .

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για Αθήνα όπου μετά από ενδιάμεση στάση , άφιξη νωρίς το βράδυ στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

¨ Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

¨ Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο POSEIDON PALACE στην Κατερίνη

¨ Δύο πρωινά ,ένα γεύμα και το εορταστικό μενού

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

¨ Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό

¨ Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους