14-20/1/ 2020

7 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Τρίτη 14/1/20

ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 17.00 μ.μ. Άφιξη στις 19.00 μ.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τετάρτη 15/1/20

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το όρος Σινά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη Νεκρά Θάλασσα και στην κοσμοπολίτικη πόλη Eilat (στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου), όπου βρίσκεται το περίφημο ενυδρείο (προαιρετικό). Αργά το απόγευμα άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, εκεί που παρέλαβε ο Μωυσής τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου.

3η Ημέρα Πέμπτη 16/1/20

ΣΙΝΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορία κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Παρασκευή 17/1/20

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνο). Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα) για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδος και έπειτα τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Σάββατο 18/1/20

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ- ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα συμμετάσχουμε στην ακολουθία του καθαγιασμού των Υδάτων επί της εορτής των Θεοφανείων από τον Πατριάρχη, όπου οι προσκυνητές θα έχουν την δυνατότητα αφού έχουν φορέσει λευκό χιτώνα να λάβουν την συμβολική βάπτιση. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου και την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Κυριακή 19/1/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Εορτή Θεοφανείων)

Πρωινή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για την Εορτή των Θεοφανείων, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει και λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, όπου θα επισκεφθούμε τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 20/1/20

ΒΗΘΛΕΕΜ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου κατά την διαδρομή θα προσκυνήσουμε και τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19.50μ.μ. Άφιξη στις 21.50 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα –Τel Aviv – Αθήνα)

Ø Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Σινά και ΒΗΘΛΕΕΜ

Ø Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ)

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø Φόροι Αεροδρομίου και συνόρων

Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Ø Συνοδός – ξεναγός

Ø Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Πτήσεις
A3 236 14/01/20 ATH-TLV 17.00-19.00
A3 225 20/01/20 TLV-ATH 15.50-21.50

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.