30/1-03/2/ 2020

5 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Πέμπτη 30/01/20

ΑΘΗΝΑ- TEΛ ABIB-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος , όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 13.20 πμ. Άφιξη στις 15.20 μμ και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα όπου και θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων στον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, στη Προβατική κολυμβήθρα, στη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και στο Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Παρασκευή 31/01/20

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σάββατο 01/02/20

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία, την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφτούμε την Συκομορέα και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Το μεσημέρι Αγιασμός στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας, στον Ιορδάνη Ποταμό. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου ) και το Όρος των Ελαιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Αγρυπνία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

4η Ημέρα Κυριακή 02/02/20

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ναό της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου, καθώς και το Σπήλαιο των Νηπίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Χωριό των Ποιμένων, την Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει προαιρετική μετάβαση με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών).Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Δευτέρα 03/02/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19.50 μμ. Άφιξη στις 21.50μμ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

570€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στη Βηθλεέμ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα)

Ø 4 Πρωινά και 4 γεύματα ( μπουφέ )

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )

Ø Ταξιδιωτική τσάντα

Ø Συνοδός – ξεναγός

 

Ø Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø 150€ Φόροι αεροδρομίων

Πτήσεις
Α3 926 30/01/20 ATH-TLV 13.20-15.20
Α3 925 03/02/20 TLV-ATH 19.50-21.50

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.