22-27/12/ 2019

6 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Κυριακή 22/12/19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -TEΛ ABIB- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στo αεροδρόμιο Μακεδονία όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 13:00. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σαμάρεια, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Δευτέρα 23/12/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Το μεσημέρι επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τρίτη 24/12/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

4η Ημέρα Τετάρτη 25/12/ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΙΕΡΙΧO

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΙΕΡΙΧO

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Έπειτα θα μεταβούμε στο το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Στη συνέχεια θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος),το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Ιορδάνη ποταμό, όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός. Στη συνέχεα θα αναχωρήσουμε για την Νεκρά Θάλασσα καθώς και τα ονομαστά σπήλαια του Κουμράν τα οποία αποτελούν τα σπουδαιότερα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση .

5η Ημέρα Πέμπτη 26/12/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Παρασκευή 27/12/19

IΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό, θα πραγματοποιηθεί τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου).Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Παλαιά Ιόππη, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγ. Αρχαγγέλων και θα ακολουθήσει πανοραμικός γύρος της σύγχρονης πόλης του Τελ Αβίβ. Έπειτα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 14:45μ.μ. Άφιξη στις 19:10.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια (Θεσσαλονίκη –Τελ Αβίβ- Θεσσαλονίκη)

Ø Διαμονή σε κεντρικό επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Βηθλεέμ

Ø 5 Πρωινά και 5 γεύματα (μπουφέ)

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Μεταφορά Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης

) Ø Ταξιδιωτική τσάντα

Ø Συνοδός – ξεναγός

Ø Τα φιλοδωρήματα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή συμμετοχή

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø150 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΙ

Πτήσεις

·         22/12 Α3 556 SKG TLV 13.00-15.10

·         27/12 A3 561 TLV-LCA 14.45-15.40

·         27/12 A3 7553 LCA-SKG 17.10-19.10

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.