24/2-2/3/ 2020

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α
8 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
IΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Δευτέρα 24/2/20

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, (Κυριακή 23/2/20) όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αμμαν στις 23:50μ.μ.. Άφιξη στις 02:05π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Πέτρα. Άφιξη στη μοναδική Πέτρα, τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Διασχίζοντας το επιβλητικό φαράγγι, σχηματισμένο από πλαγιές που φθάνουν και τα 100 μέτρα, βρισκόμαστε στη καλά κρυμμένη, λαξεμένη σε μασίφ βράχους πόλη. Ναοί, επεξεργασμένοι βασιλικοί τάφοι, ένα Ρωμαϊκό θέατρο 3.000 θέσεων, μικρά και μεγάλα σπίτια και πολλά άλλα περικυκλώνουν το μοναδικό αυτό θέαμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τρίτη 25/2/20

ΠΕΤΡΑ - ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην Πέτρα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Νωρίς το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Wadi Rum όπου θα πάρουμε μέρος σε Σαφάρι απολαμβάνοντας ένα ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους αμμόλοφους που προκαλεί δέος. Μετάβαση στο Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τετάρτη 26/2/20

ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στη πρωτεύουσα της Ιορδανίας όπου θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό Θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη της Πόλεως. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μαδυβά (προάστιο του Αμμάν) με τα θαυμάσια Μωσαϊκά της. Εκεί βρίσκεται και ο αρχαιότερος ψηφιδωτός χάρτης με την έξοδο των Εβραίων προς την Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, στο δάπεδο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Όρος Νέμπο όπου σύμφωνα με την παράδοση από το σημείο εκείνο ο Θεόπτης Μωυσής είδε για μοναδική φορά στη ζωή του τη Γη της Επαγγελίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Πέμπτη 27/2/20

ΑΜΜΑΝ - ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα περάσουμε τα σύνορα και θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ. Θα επισκεφτούμε Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Παρασκευή 28/2/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (εσωτερικό)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Έπειτα θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Σάββατο 29/2/20

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αναχώρηση το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

7η Ημέρα Κυριακή 1/3/20

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Δευτέρα 2/3/20

ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για Τελ Αβίβ, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε πανοραμική περιήγηση της πόλης και θα επισκεφτούμε τη Γιάφα και τη παλιά Ιόππη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση στις 19:50 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.50 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

880€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Αμμάν- Tel Aviv – Αθήνα)

Ø Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στη Πέτρα, στο Αμμάν και στη Βηθλεέμ

Ø 7 πρωινά και 7 γεύματα ( μπουφέ )

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )

Ø Ταξιδιωτική τσάντα

Ø Συνοδός – ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Φόροι αεροδρομίων & VISA : 170 €

Πτήσεις
A3 235 23/02/20 ATH-AMM 23:50-02.05
A3 225 02/03/20 TLV-ATH 19.50-21.50

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.