13-22/4/ 2020

ΠΑΣΧΑ – ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ 2020
11 ήμερο ευλαβικό προσκύνημα
ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΣΙΝΑ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Μ. Δευτέρα 13/4/20

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Κυριακή 12/4/20 22:00, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αμμάν στις 23:50. Άφιξη στις 02:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. Μετά το πρωινό , αναχώρηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό Θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη της Πόλεως. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μαδυβά (προάστιο του Αμμάν) με τα θαυμάσια Μωσαϊκά της. Εκεί βρίσκεται και ο αρχαιότερος ψηφιδωτός χάρτης με την έξοδο των Εβραίων προς την Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, στο δάπεδο του Ι. Ναού του Αγ. Γεωργίου. Ακολουθεί επίσκεψη στο Όρος Νέμπο όπου σύμφωνα με την παράδοση από το σημείο εκείνο ο Θεόπτης Μωυσής είδε για μοναδική φορά στη ζωή του τη Γη της Επαγγελίας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μ. Τρίτη 14/4/20

ΠΕΤΡΑ – ΑΚΑΜΠΑ-ΣΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη διάσημη Πέτρα, ένα από τα καταπληκτικά θαύματα του κόσμου. Αυτή είναι η κληρονομιά των Ναβαταίων, που αποτελούσαν μια αρχαία Αραβική φυλή. Εγκαταστάθηκαν στην Ιορδανία πριν 2.000 χρόνια. Αυτό που την κάνει επιβλητική, είναι ότι είναι λαξευμένη σε μασίφ βράχους. Βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε ένα στενό φαράγγι, σχηματισμένο από πλαγιές. Στον αρχαιολογικό χώρο θα θαυμάσουμε ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα ανάκτορα και τους βασιλικούς τάφους, το Ρωμαϊκό θέατρο 3.000 θέσεων. Αναχώρηση για την Άκαμπα. Επιβίβαση στο πλοίο στις 18:00. Διασχίζοντας την Ερυθρά Θάλασσα, φθάνουμε στη Νουέμπα. Άφιξη στις 19:00. Επιβίβαση στο λεωφορείο, άφιξη στην Αγία Αικατερίνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Μ. Τετάρτη 15/4/20

ΣΙΝΑ

Μετά το πρωινό θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Το μεσημέρι θα συμμετέχουμε στην ακολουθία του Μεγάλου Ευχελαίου. Διανυκτέρευση. (Τη νύκτα προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή του Όρους Χωρήβ).

4η Ημέρα Μ. Πέμπτη 16/4/20

ΣΙΝΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου καθ’ οδόν θα δούμε την Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών.

5η Ημέρα Μ. Παρασκευή 17/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«τα Άγια Πάθη του Κυρίου» – (Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, στη Προβατική κολυμβήθρα, στο Πραιτώριο ,στον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, καταλήγοντας στην Πύλη των Λεόντων. Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανιέριο Ναό της Αναστάσεως.

6η Ημέρα Μ. Σάββατο 18/4/20

IΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

7η Ημέρα Κυριακή του Πάσχα 19/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «Το Άγιον Πάσχα»

Το πρωί θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές. Όποιος επιθυμεί θα συμμετάσχει στην τελετή της Αγάπης στο Ναό της Αναστάσεως και μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών, όπου θα δούμε το Υπερώον, το τάφο του Δαβίδ, τη Πατριαρχική σχολή και τον Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας). Επιστροφή στo ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Δευτέρα 20/4/20

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αναχώρηση το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

9η Ημέρα Τρίτη 21/4/20

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου ) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), το Σαραντάριο Όρος, και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

10η Ημέρα Τετάρτη 22/4/20

ΒΗΘΛΕΕΜ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια αναχώρηση για Τελ Αβίβ όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Στη συνέχεια άφιξη στο αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:20. Άφιξη στην Αθήνα στις 21:30.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

11 DAYS JORDAN-SINA-JRS 12/04-22/04/20
ΒΗΘΛΕΕΜ MANGER SQUARE HOTEL 4* www.mangersquarehotel.com
Τιμές: Δίκλινο 1300€ Μονόκλινο 450€ Φόροι 250€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ –ΑΜΜΑΝ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Ø Διαμονή σε ξενοδοχεία Α΄ κατηγορίας

Ø 10 Πρωινά και 9 γεύματα (πατροπαράδοτη μαγειρίτσα)

Ø Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση

Ø Αρχηγός – Συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø ότι αναφέρεται ως προαιρετικό,

Ø οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø ΒΙΖΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ και ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ø Φόροι αεροδρομίων

Πτήσεις
A3 940 13/04/20 ATH-AMM 23.50-02.00
A3 942 22/04/20 TLV-ATH 19.20-21.30

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

** 1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου και 2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

Στο καταθετήριο, στην αιτιολογία να υπάρχει ονοματεπώνυμο, ημερομηνία ταξιδιού κ αι να αποσταλεί με mail στο γραφείο μας.!!

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.