10ΑΠΡΙΛΙΟΥ-20ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΠΑΣΧΑ – ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ 2020
11 ήμερο ευλαβικό προσκύνημα
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ&ΒΗΘΛΕΕΜ

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Παρασκευή 10/4/20

ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος στις 09:00 ,όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 11:10 π.μ. Άφιξη στις 13:10, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σάββατο 11/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Εγέρσεως του Αγίου Λαζάρου στον Ιερό Ναό Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε την Λιτανεία μέχρι τον Τάφο του Λαζάρου. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετική μετάβαση με ταξί), το χωριό των Ποιμένων και την Βασιλική της Γεννήσεως (όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Κυριακή 12/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «Εορτή των Βαΐων»

Μετά το πρωινό θα συμμετάσχουμε στη τελετή της Βαϊοφόρου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, κρατώντας όλος ο κόσμος φοίνικες σε ανάμνηση της υποδοχής του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (που πραγματοποιήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου).Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Νυμφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Μ. Δευτέρα 13/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ. Επόμενος σταθμός ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά της Γαλιλαίας (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής ύδατος σε οίνο), τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα αρχαία ερείπια της Καπερναούμ και την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα, όπου ο Κύριος κάλεσε τους πρώτους Μαθητές του στο Αποστολικό Αξίωμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Μ. Τρίτη 14/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για την Ιεριχώ όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους και την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Μ. Τετάρτη 15/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ(Ελεύθερη Μέρα)

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα επισκεφθούμε διάφορα μοναστήρια, όπως την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς κ.α. Κατά τις μεσημβρινές ώρες όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν στην Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Μ. Πέμπτη 16/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου) και τον Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) .Τακτοποίηση στo ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα, ξεκούραση. Το βράδυ όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Μ. Παρασκευή 17/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«τα Άγια Πάθη του Κυρίου» (Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Επιστροφή στo ξενοδοχείο,ξεκούραση. Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Μ. Σάββατο 18/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου»

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

10η Ημέρα Κυριακή του Πάσχα 19/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «Το Άγιον Πάσχα»

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Επιστροφή στo ξενοδοχείο, ξεκούραση. Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

11η Ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 20/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 12:20. Άφιξη στην Αθήνα στις 14:30.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

11 DAYS JRS 10/04–20/04/20 ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
MANGER SQUARE 4* & NOTRE DAME HOTEL 4*
Τιμές σε δίκλινο:1320€
Μονόκλινο: + 680€
Φόροι: 120€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Ø Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Α΄ κατηγόριας στην Βηθλεέμ και στην Ιερουσαλήμ

Ø 10 πρωινά, 10 γεύματα (πατροπαράδοτη μαγειρίτσα)

Ø Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως & επαναπατρισμού)

Ø Συνοδός – Ξεναγός

Ø Φιλοδωρήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø Φόροι αεροδρομίων 120 euro

Πτήσεις
LY 542 10/04/20 ATH-TLV 11:10-13:10
LY 543 20/04/20 TLV-ATH 12:20- 14:30

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

** 1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου και 2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες. Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

Στο καταθετήριο, στην αιτιολογία να υπάρχει ονοματεπώνυμο, ημερομηνία ταξιδιού κ αι να αποσταλεί με mail στο γραφείο μας.!!

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ

Ø Χρειαζόμαστε ρούχα ανάλογα με τον καιρό της Ελλάδος για το ταξίδι. Το βράδυ υπάρχει αρκετή υ-γρασία.

Ø Τα παπούτσια μας να είναι άνετα για περπάτημα (χωρίς τακούνι).

Ø Επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών: βαλίτσα 20 κιλά, χειραποσκευή 8 κιλά.

Ø Δεν δεχόμαστε από κανέναν κανένα αντικείμενο για μεταφορά στα Ιεροσόλυμα.

Ø Έχουμε πάντα εμείς την ευθύνη για το τι έχουν μέσα οι βαλίτσες μας και δεν τις εγκαταλείπουμε ποτέ ούτε για την τουαλέτα.

Ø Δεν μεταφέρουμε τίποτα μέσα στο αεροπλάνο σε υγρή μορφή με τις χειραποσκευές μας, ούτε αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδι, μαχαίρι, λίμα, κολόνια, οδοντόκρεμα, αφρός). Επιτρέπεται η μεταφορά τους ΜΟ-ΝΟ στις αποσκευές, που ΔΕΝ παίρνουμε μαζί μέσα στο αεροπλάνο.

Ø Κάντε έγκαιρα περιαγωγή στο κινητό σας τηλέφωνο μέσω της εταιρείας σας. Τα τηλέφωνα προς την Ελλάδα ή προς ελληνικά κινητά σε άλλους εκδρομείς χρειάζονται πάντα το πρόθεμα 0030,

Ø Μην ξεχάσετε τα ΦΑΡΜΑΚΑ σας για όλες τις μέρες και ένα χαρτί με τις οδηγίες μέσα στο κουτί.

Ø Μπορούμε να έχουμε και επιπλέον μερικά παυσίπονα και φάρμακα (π.χ. για κοιλιακά προβλήματα) γενικά για δική μας ασφάλεια.

Ø Το τηλέφωνο του προσωπικού σας γιατρού.

Ø Να μας ενημερώσετε αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο φάρμακο.

Ø Το διαβατήριο (προσοχή νέου τύπου, όχι το παλιό) το έχουμε πάντα μαζί μας. Να έχει ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του προσκυνήματος. Προσοχή να μην το χάσουμε, διότι αποτελεί το μοναδικό έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητά μας.

Ø Να φοράμε καθημερινά την κονκάρδα που μας έχει δώσει το γραφείο, γιατί αποτελεί σημείο αναγνώρισης μεταξύ των προσκυνητών του γκρουπ.

Ø Δεν απομακρυνόμαστε ποτέ για ψώνια ή προσκύνημα από το γκρούπ. ΠΡΟΣΟΧΗ: λειτουργούμε ως ομάδα, ανταποκρινόμενοι πάντα στις οδηγίες των υπευθύνων. Μία δική μας καθυστέρηση έχει επί-πτωση στους υπόλοιπους συνταξιδιώτες μας.

Ø Στις ξεναγήσεις είμαστε πάντα κοντά στον ή στην ξεναγό. Ακούμε προσεκτικά με ησυχία και τάξη.

Ø Όταν μετακινείστε ιδιωτικά στους δρόμους να μην έχετε εκτεθειμένες τις τσάντες σας και να φροντίσετε να δημιουργείτε μικρές ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων.

Ø Χρήματα που μπορούμε να έχουμε μαζί μας είναι σε ΕΥΡΩ ( 5 Σέικελ= 1 ευρώ)

Ø Δεν τρώμε τίποτα ωμό ( λαχανικά, σαλάτες, φρούτα με φλούδα) εκτός ξενοδοχείου και πολύ περισ-σότερο τίποτα από πλανόδιους σε καμία μορφή.

Ø Νερό ΜΟΝΟ εμφιαλωμένο.

Ø Γράψτε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε φορές, ώστε να τα α-φήνετε στα προσκυνήματα.