14-21/4/2020

8 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
ΠΑΣΧΑ – ΑΓΙΟ ΦΩΣ 2020

Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο τον Πανάγιο Τάφο απέχει 69 χλμ. από το Τελ Αβίβ (μία ώρα οδικώς), ενώ βρίσκεται σχετικά κοντά και στην -τουριστικά ακμαία- περιοχή της Νεκράς Θάλασσας (50 χλμ., 45 λεπτά). Διαθέτει εντονότατο θρησκευτικό φορτίο και φυσικά πολλά μνημεία που συνδέονται με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό ή το Ισλάμ, όπως είναι το Ορος του Ναού, το τέμενος Al-Aqsa, το Δυτικό Τείχος και ο Ναός της Αναστάσεως (ή Παναγίου Τάφου), o οποίος έχει μεγάλη σημασία για τους ελληνορθόδοξους, καθώς εκεί βρίσκεται και το Πατριαρχείο.

1η Ημέρα Μ. Τρίτη 14/4/20

ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος στις 08:00π.μ. όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 10:55π.μ. Άφιξη στις 12:20, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετική μετάβαση με ταξί), το χωριό των Ποιμένων και την Βασιλική της Γεννήσεως (όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου).Τακτοποίηση το απόγευμα στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μ. Τετάρτη 15/4/20

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), το Σαραντάριο Όρος, και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Μ. Πέμπτη 16/04/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Έπειτα θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Επιστροφή στo ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Μ. Παρασκευή 17/04/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«τα Άγια Πάθη του Κυρίου» (Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, από το Πραιτώριο και ακoλουθώντας την Οδού του Μαρτυρίου καταλήγουμε στον Γολγοθά, (σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο μας). Στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

5η Ημέρα Μ. Σάββατο 18/04/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου»

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

6η Ημέρα Κυριακή 19/04/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «Το Άγιον Πάσχα»

Το πρωί θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (που πραγματοποιήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου).Επιστροφή στα ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Δευτέρα 20/04/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ. Επόμενος σταθμός ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά της Γαλιλαίας (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής ύδατος σε οίνο), τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα αρχαία ερείπια της Καπερναούμ και την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα, όπου ο Κύριος κάλεσε τους πρώτους Μαθητές του στο Αποστολικό Αξίωμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Τρίτη 21/4/20

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 12:20μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 14:30.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

8 DAYS JRS
Μ.ΤΡΙΤΗ 14/04-21/04/20 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
HOTEL: NOTRE DAME HOTEL 4* www.notredamecenter.org
Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο: 1360€
Τιμή ανά άτομο σε μονόκλινο: +560€

NATIONAL HOTEL http://nationalhotel-jerusalem.com/
Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο: 1160€
Τιμή ανά άτομο σε μονόκλινο: +380€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Ø Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή στην περιοχή στα Ιεροσόλυμα.

Ø 7πρωινά ,7 γεύματα (πατροπαράδοτη μαγειρίτσα)

Ø Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ø Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως & Επαναπατρισμού)

Ø Συνοδός – Ξεναγός

Ø Φιλοδωρήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ø Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Ø Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ø Φόροι αεροδρομίων 120 €

Πτήσεις
LY 542 14/04/20 ATH-TLV 10.55-12.55
LY 543 21/04/20 TLV-ATH 12.20-14.30

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ σε μια από τις ακόλουθες τράπεζες.

ALPHA BANK: 26000 23200 00903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5039 – 048176 – 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

EUROBANK: 0026.0062.18.0201382066 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡ

** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.