Οργανωμένες εκδρομές Eυρώπη

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α
7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ

1η Ημέρα

Αθήνα –Βίλνιους (300 χλμ)

Αναχώρηση 11:45 από Αθήνα και άφιξη στη Ρίγα 14:55. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση

3η Ημέρα Σάββατο 23/05/20

Βίλνιους (Κάουνας – Λόφος των Σταυρών – Ανάκτ. Ρούνταλε) Ρίγα (Βίλνιους-Καουνάς 111 χλμ / Καουνάς-Ρίγα 272 χλμ)

Αφήνουμε το Βίλνιους και κατευθυνόμαστε στο Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και πρώην προσωρινή πρωτεύουσά της, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Δημιουργήθηκε τον 13ο αιώνα με την ανέγερση του πρώτου και μεγαλύτερου αμυντικού κάστρου της εποχής αυτής στη Λιθουανία. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η εκκλησία της Αγίας Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος”, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Ακολουθεί επίσκεψη στο Λόφο των Σταυρών, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού και αμέσως μετά το ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα.

Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα

Ρίγα

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στη Ρίγα. Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη, η πανέμορφη, πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονίας αποτελεί ιδανικό προορισμό. Πλατείες με εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα

Ρίγα (Γιούρμελα) – Ταλίν (300 χλμ)

Μετά το πρωινό μεταφορά στη συνέχεια στη κοντινή λουτρόπολη Γιούρμαλα, περιοχή που μας γοητεύει αμέσως μόλις την αντικρύσουμε. Χτισμένη σε μια τεράστια αμμώδη παραλία της Βαλτικής, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ρίγα, αποτελεί αριστοκρατικό θέρετρο με παράδοση πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια. Παλιά ανακαινισμένα ξενοδοχεία, χαρακτηριστική Βαλτική αρχιτεκτονική και ο πεζόδρομος να διασχίζει το ιστορικό κέντρο θα ξεδιπλώσουν μπροστά μας έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών της Ρώσικης Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ταλίν. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Ταλίν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα

Ταλίν - Ελσίνκι

Μετά το πρωινό ολοήμερη εκδρομή στο Ελσίνκι, τη πρωτεύουσα της Φιλανδίας, όπου θα μεταφερθούμε με πλοίο και θα έχουμε περιπατητική περιήγηση της πόλης. Πρόκειται για μία πόλη με πολλές μοναδικές γωνιές, υπέροχα μουσεία, μοντέρνα εστιατόρια, χρωματιστές αγορές, και ένα πολύβουο λιμάνι όπου θα μεταφερθούμε για επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ταλίν. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα

Ταλίν

Μετά το πρωινό περιήγηση στα λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό.
Επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνοΡώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Θα  αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

830€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Ρίγα – Ταλίν – Αθήνα)

 Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
 6 Πρωινά και 7 γεύματα (μπουφέ)
 Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

 Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
 Ταξιδιωτική τσάντα
 Συνοδός – ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Φόροι αεροδρομίων : 170 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ Χώρες

Τράπεζα Πειραιώς

IBAN : 77 0172 0390 0050 3904 8176 391 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

Alpha Bank

IBAN : GR41 0140 2600 2600 0232 0000 903 ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ

Eurobank
IBAN : GR02 0260 0620 0001 8020 1382 066

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΤΟΥΡΣ
8) Με την εγγραφή σας θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΤΙΚΩΝ

Η πολιτική των ακόλουθων ακυρωτικών ισχύει από τη στιγμή που έχουν συμπληρωθούν το 80 % των θέσεων και είναι η ακόλουθη:
Με την ακύρωση του εκάστοτε πελάτη μέχρι 21/4/20 για κάθε ακυρωμένη θέση 50 €.
Από 21/4/20 έως 2/5/20 χρέωση 60% για κάθε ακυρωμένη θέση.

Από 2/5/20 μέχρι και την αναχώρηση χρέωση 100% για κάθε ακυρωμένη θέση.