26 Οκτωβρίου 2020

28 Οκτωβρίου 3ήμερο στα Ζαγοροχώρια

Αναχώρηση στις 26 Οκτωβρίου 2020 . 

Που είναι τα Ζαγοροχώρια?

Το Ζαγόρι είναι περιοχή στην οροσειρά της Πίνδου, στην Ηπειρο, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην περιοχή υπάρχουν 46 οικισμοί τα αποκαλούμενα Ζαγοροχώρια, τα οποία είναι διάσπαρτα στους πρόποδες της Πίνδου.

Η λέξη Ζαγόρι προέρχεται από την Σλαβική πρόθεση Za που σημαίνει «πίσω» και το ουσιαστικό gora που σημαίνει «βουνό το οποίο με την σειρά του είναι παραφθορά του ελληνικού όρος. Στην αρχαιότητα η περιοχή ονομάζονταν «Παροραία», και οι κάτοικοί της «Παροραίοι», δηλαδή αυτοί που ζουν πίσω από τα όρη.

Ο εθνικός δρυμός Βίκου είναι μοναδικός στην Ελλάδα με πέντε σπηλαιόβαραθρα ένα εκ των οποίων είναι της Προβατίνας με βάθος 407 μέτρα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η πανίδα που θα συναντήσετε εδώ περιέχει 25 είδη ερπετών, 130 είδη πουλιών, αρκούδες, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λύκους, βίδρες και αγριόγιδες. Και πλούσια χλωρίδα μπορείτε να θαυμάσετε εδώ με πολλά σπάνια είδη να φιλοξενούνται στο δρυμό.

Το 1430 που οι Οθωμανοί πήραν την Ήπειρο για την περιοχή του Ζαγορίου υπογράφτηκε μία συνθήκη η οποία εξασφάλιζε μερική αυτονομία στην περιοχή με αντίτιμο την καταβολή κάποιου φόρου. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν υπέστησαν καταστροφές από τους κατακτητές τα χωριά της περιοχής τα οποία γενικά ήταν ασφαλή λόγω του δύσβατου της περιοχής.

  • 2 Διανυκτερεύσεις στο Hotel Driofillo
  • Πρωινό καθημερινά
  • Φ.Π.Α

Ξενοδοχείο Διόφυλλο
Ημέρα 26-28 Οκτωβρίου
1 Αρ. Διανυκτερεύσεων         2
2 Δίκλινο Δωμάτιο       176 €
3 Με επιπλέον 3 άτομο      +40
4 Παιδί έως 12 ετών  Δωρεάν