Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, οι ελληνικές διατροφικές συνήθειες έχουν αλλάξει τόσο ριζικά που είναι δύσκολο να συνοψίσουμε τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας με λίγες λέξεις. Αν και είναι πολύ πιθανό ότι οι ήρωες του Ομήρου θα ένιωθαν σαν στο σπίτι τους σε ένα ελληνικό Πάσχα, δεν θα αναγνώριζαν τα λεμόνια, τις πατάτες, τις ντομάτες και πολλά άλλα. Από εκείνες τις μέρες, τόσα πολλά νέα φρούτα και λαχανικά έχουν φτάσει σε αυτές τις ακτές και υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος.
Αλλά ένα πράγμα ήταν πάντα αληθινό: η έμφαση σε αυθεντικά ακατέργαστα υλικά, ανόθευτα και καλλιεργημένα σε τοπικό επίπεδο – απλά πιάτα, μαγειρεμένα αργά και χωρίς φρέσκες σάλτσες, καρυκευμένα με βότανα και ελαιόλαδο και όχι εξωτικά μπαχαρικά, με αγάπη και φαντασία.
Το Μεζέδες είναι μια ποικιλία από μικρά πιάτα που τρώγονται συνήθως στην αρχή του γεύματος ή μόνα τους. Παρόμοια με τα ισπανικά τάπας ή τα ιταλικά antipasto.
Το χαλούμι είναι ένα ημίσκληρο, άγουρο, αλατισμένο τυρί από την Κύπρο που παρασκευάζεται από μείγμα αιγοπρόβειου γάλακτος και μερικές φορές επίσης αγελαδινού γάλακτος. Σερβίρεται είτε ωμό είτε ψημένο.
Υπάρχουν πολλές αλοιφές στην Ελλάδα και συνήθως είναι ως συνοδευτικά στην αρχή ενός γεύματος.Το πιο γνωστό είναι πιθανώς το Τζατζίκι.
Η λέξη «Σαγανάκι» σημαίνει στην πραγματικότητα «μικρό τηγάνι» και πραγματικά αναφέρεται στο τηγάνι στο οποίο τηγανίζεται το τυρί.
Το «Dolma» είναι μια οικογένεια γεμιστών πιάτων που βρέθηκαν στη Μεσόγειο και ένα από τα πιο γνωστά είναι τα ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά πιάτα από μελιτζάνα, πατάτες, κύμα και μπεσαμέλ.Μοναδική γεύση!
Η ελληνική έκδοση για τα μακαρόνια στο φούρνο.
Ίσως το πιο γνωστό ελληνικό φαγητό. Θα το λατρέψετε!
Αυτές οι μικρές τυρόπιτες πωλούνται σε φούρνους. Η Σκοπελίτικη τυρόπιτα είναι από τις καλύτερες.
Μια από τις πιο γνωστές σαλάτες στον πλανήτη Greek Salad είναι δύσκολο να νικηθεί όταν πρόκειται για την απλότητα και τη διατροφή.
Οι Λουκουμάδες είναι τηγανητές μπάλες από ζύμη παραδοσιακά καλυμμένες με μέλι και καρύδια.
Ένα φαγητό στο δρόμο που τρώγεται συνήθως στο πρωινό, αυτές οι νόστιμες γλυκές πίτες είναι γεμάτες κρέμα και σερβίρονται ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η ελληνική έκδοση της φέτα κρέμας. Μια παχιά κρέμα σιμιγδάλι καλυμμένη από στρώσεις φύλλου σιροπιασμένη θα σας μείνει αξέχαστη. Αξίζει να το δοκιμάσετε.